Kanonsäsongen över för KHK dam

Det gick inte. Först uddamålsförlusten och dramatiken hemma. Och så ny knapp uddamålsförlust (24–25) borta för Kungälvs HK mot Skara i kvalet till SHE.

– Vi är jättebesvikna. Det är så nära. Men det lilla sista saknas. Samtidigt är vi stolta, vi kom tvåa i allsvenskan som nykomlingar, säger lagkaptenen Elin Sige.

Kungälvs HK var ett ungt, ett talangfullt lag som skulle se och lära första säsongen i allsvenskan. Det blev mycket mer än så. KHK har varit ett topplag i stort sett hela säsongen och det blev en andra plats i serien till slut.

Direktkvalet till SHE blev dramatiskt inför fullsatt läktare både i Mimershallen och Skara idrottshall. Lagen följdes åt, Kungälv låg under och kom i kapp under andra halvlek, men i slutet gick Skara förbi igen. Clara Lerby satte en reducering i med en och en halv minut kvar att spela, men närmare SHE än så kom inte Kungälv den här säsongen.

– Vi gör en jättebra match idag. Vi står upp bra, kämpar, springer och rättar felen vi gjorde i första matchen. Vi leder, men får svackor och i slutet gör deras målvakt bra räddningar. Den här matchen kunde lika gärna ha gått åt vårt håll, såväl som deras. Vi bjuder upp mot ett elitserielag i en fullsatt Skara idrottshall, med publik som buar. Det gick inte att prata med varandra, det var en otrolig stämning, menar Elin Sige.

– Det var surt att förlora, fast vi gjorde vad vi kunde.

Kvalet blev en värdemätare för Kungälv?

– Absolut. Och hela säsongen visar det, att när motståndet blev bättre, blev vi bättre. Tyvärr var det stolpe ut nu. Vi har bevisat att vi har i elitserien att göra, för vi har inte åkte på storstryk. Vi är där.

Elin Sige är en av de som har skrivit på nytt kontrakt och hon hoppas att hon får fler i laget med sig. I dagsläget är det bara klart att Amelia Lundbäck (elvamålsskytt i matchen) lämnar för svenska mästarlaget Sävehof.

– Det här är den roligaste handbollssäsongen i min karriär. Vi är en jättebra grupp och har roligt på och utanför plan. Hoppas vi får behålla de flesta för att fortsätta arbetet med att ta steget nästa år, säger Elin SIge.

Niklas Ohlson

Skara HK – Kungälvs HK 25–24 (14–14)

Handboll direktkval till SHE, 2:3

Skara kvar i SHE med 2–0 i matcher.

Mål: Amelia Lundbäck 11, Ein Sige 4, Linnea Rundberg 3, Clara Lerby 2, Rebecka Karlsson, Wilma Pettersson, Victoria Strålman, Sarah Börjesson.

Publik: 1 100.

Relaterade artiklar
Fler artiklar