Johan Henryssons mål räckte inte när Hermansby föll mot Inter Linné

Hermansby förlorade mot Inter Linné i division 6 Göteborg A herr i fotboll på Gamlestadsvallen.

ANNONS
|
Inter Linné IF vann mot Hermansby IF
Inter Linné IF vann mot Hermansby IF

3–1 (2–0) slutade matchen på lördagen.

– En väl genomförd match egentligen, finns risk att bli tjatig när jag säger att vi behöver sätta våra chanser! Hade ett par riktigt vassa chanser som vi inte förvaltar. När vi då även ger bort två mål tidigt i matchen blir det tufft. Men spelar rätt så fin fotboll i 90 minuter där vi skapar mycket chanser, får in en reducering i 89:e minuten men det var lite för sent för att få till en riktig forcering! Även kul med gräsplan, dock så kanske gräsklipparen borde gjort sitt jobb inför matchen, väldigt långsamt spel när gräset var för långt. Men samtidigt mjukt att springa på för vissa gamla kroppar, tyckte Hermansbys tränare Johan Henrysson, efter matchen.

ANNONS

Inter Linné tog en tidig ledning. Luka Calic slog till, redan i 14:e minuten.

Inter Linné ökade ledningen till 2–0 i 16:e minuten, genom Fredrik Barota. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Fredrik Barota träff ännu en gång och ökade ledningen för Inter Linné.

Reduceringen till 3–1 kom med en minut kvar att spela, när Johan Henrysson slog till och gjorde mål för Hermansby. Fler mål än så blev det inte för Hermansby.

Inter Linné har två segrar, en oavgjord och två förluster och 10–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hermansby har en vinst, tre oavgjorda och en förlust och 9–10 i målskillnad.

Inter Linné ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Hermansby är på nionde plats. Ett fint lyft i tabellen för Inter Linné som så sent som den 7 maj låg på nionde plats.

Nästa motstånd för Hermansby är Lekstorp. Lagen möts fredag 7 juni 19.15 på Kärnavallen.

ANNONS