Ytterbykillen Lias Andersson fick inte med sig något guld från JVM-finalen mot Kanada under natten till lördagen. Arkivfoto: Niklas Ohlson

Inget JVM-guld för Lias

Det blev förlust för Kungälvssonen Lias Anderssons Juniorkronor i JVM-finalen mot Kanada under natten till lördagen. Sverige förlorade den dramatiska matchen i Buffalo med 1–3.

Läs mer: Drömmål av Lias – nu väntar drömfinal

Det blev en gastkramande JVM-final i Buffalo mellan Lias Anderssons Sverige och Kanada. De rödvita gjorde första målet i matchens andra period, men Tim Söderlund kvitterade för Sverige i boxplay i samband med att just Lias Andersson satt utvisad.

Resultatet stod sig nästan igenom hela matchen. Med bara 1:40 kvar att spela gjorde Tyler Steenbergen 2–1 för Kanada. Sverige chansade genom att plocka ut målvakten, men istället kom nästa kalldusch kort därefter. Mål i öppen bur.

Efter slutsignalen grät många av de svenska spelarna över förlusten, bland annat lagkapten Lias Andersson. När han fått sin silvermedalj valde han att kasta upp den bland publiken.

– Man vill inte ha pris när man förlorar någonting, sa han till SVT Sports reporter efter matchen.

Men kort därefter valde åskådaren som fått medaljen att lämna tillbaka den.

Med tårar i ögonen berättade KIK-fostrade Lias Andersson för SVT:s reporter om hur han såg på den svenska förlusten.

– Man är förkrossad, men samtidigt stolt över grabbarna. Vi krigar och krigar, vi har sju utvisningar eller något sådant och vi står emot dem, men så kommer en studspuck som trillar in i slutet. Det suger. Det är jobbigt nu, sa Lias Andersson till SVT Sport.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar