Ja! Jubel i föreningen när beskedet kom på måndagsmorgonen att klubben överlever. Arkivfoto: Linus Olsson

IFK Kungälv räddade i sista stund

Läget för IFK Kungälvs framtid har den senaste tiden varit kritisk. Pengar fattades och klubben hotades av konkurs. Nu är det klart att klubben överlever – tack vare donationer och lån från medlemmar.

IFK Kungälv stod och balanserade på ruinens brant. 300 000 kronor som skulle vart betalade till fordringsägarna för en månad sedan fattades. Klubben vädjade i ett meddelande till medlemmar och Kungälvsbor om hjälp för att undvika en omedelbar konkurs.

Nu är det klart att ropet på hjälp gett resultat.

– Ett fantastiskt engagemang från medlemmar, Kungälvsbor och bandyvänner har gjort att vi klarat det, säger en lättad Stefan Strand, IFK Kungälvs ordförande.

Genom meddelanden på hemsidan har han uppdaterat klubbens medlemmar om läget. För en vecka sedan höll man informationsmöte och efter det kom det första meddelandet där man vädjade till alla att skänka eller låna ut pengar i form av medlemslån som ska betalas tillbaka under tre år.

– Det är många som lånat ut pengar och vi är oerhört tacksamma från hjälpen, säger Stefan Strand.

På bara några dagar hade man i torsdags samlat in nästan 200 000 kronor. Och pengarna fortsatte trilla in. Idag, måndag, höll man styrelsemöte där man sammanställde alla beräkningar.

– Vi ska börja betala ut pengarna idag till fordringsägarna. Det är alla pengar som vi är skyldiga enligt tingsrättens beslut. Efter detta är allt som vanligt, höll jag på att säga. Det är fantastiskt kul att nu, efter skuldsaneringen, kunna starta om föreningen, säger Stefan Strand.

Han ska ta lite semester nu, berättar han, eftersom det varit väldigt intensivt jobb de senaste veckorna. Därefter påbörjas arbetet med att starta om föreningen.

– Även om vi har pengar just nu måste vi hålla utgifter och inkomster i schack. Vi måste ha hela vår ekonomi i balans. Det viktigaste just nu är att fokusera på föreningen och vår ungdomsverksamhet. Vi ska inte överleva för stunden, vi ska jobba för framtiden, säger Stefan Strand.

Frida Ekborg

Relaterade artiklar
Fler artiklar