IBK Kungälv förlorade stort

I helgen kom tredje raka förlusten för IBK Kungälv som går tungt i innebandyns division 1.

Partille gjorde nio mål, trots chockstarten av Kungälvslaget.

– Resultatet speglar inte matchen, säger Kungälvs 2–0-skytt Annika Korsbo.

Ser man till tabellen var det föga förvånande när IBK Kungälv i Qvisthallen gjorde både 0–1 och 0–2 mot Partille som ligger fyra i division 1. Men säg den glädje som varar.

0–2-målet var en kickstart till en uppvisning av hemmalaget som går från 0–2 till 9-4 innan slutsignalen ljuder. En tung förlust för Annika Korsbo och hennes Kungälv som dock inte lät så besvikna efter matchen.

– Vi är chockade hur siffrorna ramlade iväg och många frågade sig efter matchen om det verkligen blev 9–4. Det kändes verkligen inte så.

Hur är Partille som lag?

– Det är ett duktigt lag som inte lät oss stå med bollen utan satte en hög press vilket gjorde att vi kände oss stressade. Snabba, ettriga, hungriga.

Varför kändes det inte som att det borde blivit så stora siffror?

– Det var en rörig match där det studsade åt bägge håll. Det var många i laget som fick spela på olika positioner under matchens gång och det ställde till det lite för oss, menade Korsbo som dock var nöjd med sitt 2–0-mål:

– Matilda Asp fick bollen bakom mål och slog in den till mig och jag kunde sätta bollen från slottet. 2–0 där och då kändes riktigt bra och vi trodde vi skulle kunna ta poäng i matchen.

Simon Norberg

simon.norberg@otv.se

Innebandy

Division 1 västsvenska dam

Partille IBS-IBK Kungälv

9–4 (3–2,3–2,3–0)

Målskyttar IBK Kungälv: Malin Stensjö, Annika Korsbo, Sabina Karlénsson och Ebba Olsson.