Hör Skarpa sjunga fram IFK

Skarpa vinner i alla fall klackmatchen. Det ser flera hundra rödblå IFK Kungälv-fans till i Slättbergshallen. Läktarveteranen Ulf Pettersson är naturligtvis där.

Han har följt IFK Kungälv från läktaren i ett halvt sekel. Ulf Pettersson, för dagen klädd i den vita bortadräkten, är en genuin Skarpa-själ.

– Annandagsbandyn är helig. Det är ett måste. Jag har följt IFK sedan i slutet av 60-talet. Och jag har inte missat någon annandagsbandy, jag har varit på alla, säger han.

I pausvilan är Ulf Pettersson vid gott mod. Hans IFK har tagit sig in i matchen igen efter en dålig minut i första halvlek, då laget åkte på två mål i baken.

– Det stod och vägde när de fick sina mål. Gott att vi fick två snabba inför andra halvlek. Skoj att det är så mycket folk, 350-400 här. Men det skulle ha varit på Skarpe nord med så här fint väder. Det hade varit kommit 1 500 personer, menar Ulf Pettersson.

Klacken Skarpa har hållit i gång i stort sett oavbrutet i 45 minuter med tillägg. Den rätt tysta hemmapubliken får sina pikar med ”Ni har sämre klack än Vargön”, men värre än så blir det inte. Ulf Pettersson har själv klättrat upp på räcket några gånger för att få i gång IFK-kören. Fast det är ett bra tryck, så saknar han några fighter från förr.

– Det var väldigt roligt när Gais var uppe och vi hade matcherna på Heden med 5 500 i publiken. Det var en höjdare. Synd när Gais lade ner bandyn. Och de gamla 70-talsmatcherna mot Surte var också roliga, minns han.

Hur vill du beskriva IFK-supportrarna?

– Vi är ett gott gäng med (Micael) Wikström reseledare. Det är aldrig tråkigt på bortaresorna, säger Ulf Pettersson, som tog sig till Trollhättan i en av supporterbussarna.

I andra halvlek greppas det hårt kring bandyportföljerna på bortaläktaren. IFK spelar inte bra och tappar allt. Bandyfesten tystnar i IFK-lägret och kommer i gång först när matchen är körd. I utvisningssjoket i slutet bryts matchen tillfälligt sedan något (mugg vatten?) kastats in på isen från Skarpas läktare.

– Det flög in något i besvikelsen. Det var väldigt onödigt. Domaren gjorde något dumt, men man ska inte slänga in något ändå. Man är besviken. Synd att det rann i väg för mycket. Men så är det. Ibland förlorar man, ibland vinner man. Vi har inte vunnit på annandagen på ett tag. Vi tar igen det på lördag. Då blir det vinst, lovar Ulf Pettersson.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22