Elin Sige, lagkapten i Kungälvs HK. Arkivfoto: Linus Olsson

”Har alla förutsättningar att vända”

I eftermiddag vill Kungälvs handbollsdamer ta revansch mot Skara. 

Då går rond två av SHE-kvalet.

Kungälvs HK förlorade med uddamålet hemma i Mimershallen inför storpubliken på nära 1 000 personer. Det var dramatiskt värre, KHK missade en straff med sekunder kvar.

– Det var en jättekul match att spela med det stödet. Det var en härlig stämning i hallen och det händer inte varje gång, säger lagkaptenen Elin Sige, som får rysningar av minnet.

Den knappa förlusten har gett laget blodat tand inför returen i Skara.

– Vi är ju där. Ett mål ifrån. Vi spelade jättebra och har alla förutsättningar att vända kvalserien. Det är inte klart ännu. Motståndet var bättre (än lagen i serien) och vi tar ytterligare ett steg. Vi ska förändra saker vi gjorde fel under matchen, gå i genom det igen i teorin.

Vad gjorde ni bra och mindre bra?

– Ett jättebra anfallsspel, i första hand kontringarna där vi kom med hög fart. Det var ett av de bättre för året och stressade nog Skara lite. Men vi får jobba mer bakåt, lyfta när vi ska lyfta och täta. Skara kommer med tyngd och fart. Vi måste veta vilka spelare vi möter och vad vi ska göra i varje situation.

Oavsett hur det går så har ni nytta av kvalmatcherna?

– Absolut. Vi är med och spelar bra handboll mot ett SHE-lag. Det är en jättestor lärdom. Vi vet att vi inte är långt ifrån och vi vill till elitserien.

Elin Sige är en av de första som skrivit på för en fortsättning nästa säsong. 

– Det känns jätteroligt att spela en säsong till. Vi har ett väldigt bra lag, är ett jättegott gäng med bra ledarstab.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar