Hålta chanslöst mot Säve

Hålta lyckades inte alls matcha Säve i division 7 Göteborg B herr i fotboll, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 2–9 (2–3).

|
Säve SK vann mot Hålta IK

Säve startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fyra minuter slog Dennis Oscarsson Silow till.

Säve ökade ledningen till 2–0 tidigt i matchen, genom Jerry Westerberg, i tionde minuten.

Bara sju minuter senare var det Rasmus Åkesson som såg till att Hålta reducerade till 2–1.

Säve gjorde 3–1 i 27:e minuten, när Richard Olsson slog till.

I 35:e minuten nätade Noah Ljungquist, och reducerade åt Hålta. Direkt efter pausen ökade Jerry Westerberg Säves ledning.

I 54:e minuten slog Jerry Westerberg till, och gjorde 5–2 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Teodor Marcelind gjorde dessutom 6–2 i 65:e minuten.

André Kapella gjorde dessutom 7–2 i 70:e minuten.

I den 75:e minuten blev Håltas Gustaf Bohlin utvisad, och laget fick spela de sista 15 minuterna med en spelare mindre.

Med sju minuter kvar att spela ökade Säve ledningen genom Jacob Lundbäck.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Säve ledningen genom Jonas Nilsson. 9–2-målet blev matchens sista.

Säve har två segrar, en oavgjord och två förluster och 16–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hålta har fem förluster och 6–27 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Säve på åttonde plats i tabellen, medan Hålta är på 15:e plats.

Nästa motstånd för Hålta är Gårdsten. Lagen möts lördag 14 september 16.00 på Hålta IP.