Fullträff för Fia Lindblom

Gullbringas golftalang Fia Lindblom har utsetts till Årets flickjunior av Göteborgs golfförbund.

Hon har spelat till sig flera topplaceringar på riksnivå.

Årets flick- respektive pojkjunior delas ut till en framgångsrik golfare inom Göteborgs distrikt som ännu inte fyllt 21 år. Fia Lindblom har visat upp både träningsvilja, motivation och fina meriter under säsongen. Hon vann Teen tour future på Göteborgs GK och var femma i Teen tour elite i Mora. Det gav en plats i finalspelet på Öland, där hon slutade sexa. Fia Lindblom gjorde också bra resultat i Teen tour order of Merit. där hon var bästa flickspelare. Hon knep sedan en plats i riksfinalen i Teen tour cup för tredje året i rad, i klassen för flickor födda -04. Det slutade med en femteplats.

Precis som i alla andra idrotter var det en lång försäsong, innan tävlingarna kunde starta i mitten av sommaren. Bra grundträning och sedan ett sug efter tävling blev en lyckad kombination för Fia Lindblom.

– Jag utvecklades under den perioden vi inte kunde tävla, sedan var jag motiverad när det väl var tävling. Jag har förbättrat min puttning mellan noll och fyra meter. Det har ganska stor betydelse för scorerna och även för tävlingsresultaten. Jag har även ökat längden på slagen, berättar Fia Lindblom.

Som individuell idrottare finns möjligheten att hålla igång med träning även under coronarestriktionerna, men först hade Fia Lindblom ett välbehövligt break.

– Efter sista tävlingen tog jag en viloperiod på tre veckor där jag inte spelade någon golf. Fram till januari ska jag hålla på med teknikträning. Sedan är tanken att jag ska börja med finjusteringar inför tävlingssäsongen. Och så fys också, såklart, säger 16-åringen, som försöker hålla igång med 20 träningstimmar i veckan, utslaget på sex dagar, om det går att kombinera med skolarbetet och allt annat runtomkring.

Gullbringas bana håller på att byggas om, men har möjlighet för spel på 18 hål. Om inte vädret tillåter golf finns nu både swingstudio, simulatorgolf och gym inomhus.

– Vi har bra möjligheter att träna på vintern. Jag ska förbättra mina grunder under vintersäsongen. Jag har inte satt något mål för nästa år ännu. Det kommer när säsongen börjar, säger Fia Lindholm.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

niklas.ohlson@kungalvsposten.se