Friska pinnar för krampaktigt KIK

Kungälv hockey vann hemmapremiären.

Det var det enda glädjeämnet i en nervös match.

Kungälv hockeys tränare Conny Magnusson är hittills nöjd med en match och missnöjd med en. Ironiskt nog där det förlustmatchen mot Bäcken som får godkänt, medan tre friska pinnar mot Kållered i hemmapremiären får honom att rynka pannan.

För det var krampaktigt i Oasen,

– Jesper Hagren, Sebastian Marcusson och Niklas Andersson försvann förra matchen och vi fick ändra i alla femmorna, Det hade betydelse, Alla spelarna låg under sin nivå och vi brukar ha problem med Kållered, de spelar på ett speciellt sätt, säger Conny Magnusson.

– Men vi vinner och tar tre poäng.

Kungälv tog ledningen tidigt genom Jacob Martinsson. Det borde ha löst upp nervknutarna. Visst, KIK skapade chanser, fast har svårt att sätta sina lägen i säongsupptakten. Kungälv var framme i flera frilägen, men med rätt trötta avslut som följd.

– Vi har problem med målskyttet, vi har inte den där riktiga skarpskytten. Och gör vi inte mål, så får vi ingen extra energi. Sebastian och Jesper kan göra mål, när de är borta får någon annan kliva fram, menar Conny Magnusson.

I mittperioden blev det mer ängsligt i Kungälv. Visserligen skapade KIK chanser, tyvärr inte bara åt sig själva utan flera gånger också för Kållered. Gästernas kvittering kom efter en perfekt pass snett inåt bakåt – från en hemmaspelare.

– Varken på träningsmatcherna eller mot Bäcken bjöd vi på något i den här kalibern. Bättre lag hade satt de lägena, säger Conny Magnusson.

Det krävdes att Kungälv kom ända fram till mållinjen för att pucken skulle sitta. Emil Spetz petade in ledningen från nära håll och Simon Ackeström slog in trean i tom bur i slutsekunderna.

Oliver Friman i mål hade en svår match, i och med Kungälvs större puckinnehav kombinerat med onödiga tapp till farliga chanser. Han löste sin uppgift på ett bra sätt.

– Det kändes ok och bra idag. Tycker inte vi gör en jättematch, men vi krigar och det är starkt att vinna. Vi är lite ett bättre lag än Kållered, men har svårt för dem, säger Oliver Friman,

– Kanske var det nervöst i och med att det var första hemmamatchen, vi var spända och hade svårt att komma in i det. Vi behöver stäppa upp för att komma i topp fyra. Om vi har den farten som mot Bäcken kan det bli jäkligt bra.

Han fightas om målvaktsplatsen med Jacob Rutgerson.

– Det är tight och vi tävlar hela tiden. Vi är jämna och ska vi gå långt måste båda vara bra. Han är en härlig kille, tycker Oliver Friman, som tycker att målvaktsduon har en teamkänsla där båda bidrar, oavsett vem som står just för dagen.

På söndag är det derby för Kungälvs IK, borta mot Stenungsund,

Niklas Ohlson

Kungälvs IK – Kållered SK 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)

Hockeytvåan syd A

Mål: Jacob Martinsson, Emil Spetz, Simon Ackeström.

Bra: Oliver Friman i mål och tre poäng.

Relaterade artiklar
Fler artiklar