Rond ett i IFK Kungälvs turné till Dalarna slutade med förlust mot Falus BS med 1-8. ARKIVFOTO: JOHAN SPANÅS

Förlust för IFK i första dalamötet

En helg i Dalarna för IFK Kungälv fördelat på två ronder där den första på lördagseftermiddagen på klassiska Lugnet slutade med förlust 1-8 mot Falu BS.

Kungälvs tränare Anders Liw beskrev händelserna i ett snöigt och vintrigt Falun som att det spelmässigt var någorlunda jämnt men däremot inte siffermässigt mot det lag som av många tippas ta en av de första tre platserna i bandyallsvenskan.

– De inledde med två hörnmål och sedan ett fint spelmål. Därefter var det uppförsbacke för oss, sa Liw som menade att Falus BS var effektiva på de möjligheter som uppstod.

– Visst, de var bättre än oss men jag tycker ändå att vi spelar upp oss i den andra, sa Liw som fick se Lucas Persson tröstmåla till 1-6.

Då fick de tillresta supportrarna i Skarpa, som rest till Dalarna i en egen buss, anledning att jubla lite extra.

– De var fantastiska! De höll igång från första till sista minut. Läktarmatchen vann de fullständigt. Det var riktigt roligt att få uppleva, sa Liw.

IFK Kungälv befinner sig denna helg på en turné till Dalarna där första matchen mot Falus BS följs av en ny batalj på söndagen fast den gången i Borlänge på Tunets IP mot Peace/Love City.

Uppenbarligen kan bandyspelare – till skillnad från exempelvis fotbollsspelare – spela två tuffa matcher på raken och därmed ställa om såväl kroppar som skallar.

– Det är väl det som är grejen det vill säga att det med en gång finns en ny match att fokusera på, menade Liw.

Tränarstaben tänkte inte ha någon genomgång av lördagens match med laget förrän på söndag morgon. Resten av lördagen ska i huvudsak ägnas åt middag på hotellet samt i övrigt vila inför söndagens match och rond två av Kungälvs daladans på is.

– Förhoppningsvis kan vi åka hem på söndagen med ett roligare resultat, sa Liw.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar