Fjärde raka för STC Kungälv

Ett pånyttfött STC Kungälv IBK fortsätter att övertyga. På söndagen kom fjärde raka segern när IBK Göteborg krossades med 7–0.

STC Kungälv brukar sin vana trogen vara starkt efter juluppehållet. Den pågående säsongen är inget undantag. STC Kungäv kommer på allt säkrare mark i division 1-tabellen. Efter en tung höstperiod, med sex raka förluster, verkar det ha lossnat på allvar för laget. STC Kungälv följde upp förra veckans derbyseger mot Marstrand (4–2) med att fullständigt köra över IBK Göteborg.

– Dels har vi fått ihop hela truppen. Vi har ju några fotbollstjejer i laget, men efter att deras säsong tagit slut har vi tre formationer som vi kan rulla på, ger tränaren Erik Stambej som förklaring till förvandlingen.

Matilda Asp visade vägen till segern genom att göra 1–0 efter bara två minuters spel. Målet av nyförvärvet från Nässjö IBF blev visserligen öppningsaktens enda. Men desto fler blev det i den andra perioden. När Matilda Asp gjorde sitt och Kungälvs andra mål i matchen var det början på en målexplosion i Mimershallen. På nio minuter gjorde hemmalaget fyra mål och därmed var matchen punkterad.

På fredag väntar Pixbo Wallenstam på bortaplan. Kommer femte raka segern då?

Lars Aronsson

STC Kungälvs IBK–IBK Göteborg 7–0 (1–0, 4–0, 2–0)

Innebandy Division 1 dam

Målen, STC: Matilda Asp 2, Ebba Olsson, Sara Gunnesson, Linnea Johansson, Clara Eriksson, Clara Larsson.