Får Grevle – tappar Spetz-kompetens

Kungälv hockey värvar unge backen Wilhelm Grevle från Bäcken. Samtidigt tappar KIK skicklige backen Emil Spetz, som går åt motsatt håll.

Bäcken och Kungälv har bytt spelare förr, men med slagsida och fördel Bäcken, som vann division 2-serien i stor stil senast. Emil Spetz lämnar efter två fina säsonger i KIK för Göteborgsklubben. Med sig får han också forwarden David Björndahl.

– Känslan är att vi utvecklar spelare, sedan tar Bäcken dem. Antagligen erbjuder Bäcken något, om det är närmare Göteborg eller om de ger mer ersättning vet jag inte. Något är det som lockar, säger Hans Sjöström, senioransvarig i Kungälvs IK.

Wilhelm Grevle är en 20-årig reslig back på 190 centimeter och nära 100 kilo tung. Han har mestadels hållit till i J20-lagen i Bäcken och Halmstad Hammers (lån), men gjorde fem matcher i division 2 senaste säsongen och tolv året innan.

Idag har Kungälv hockey en trupp med två målvakter, sju backar och tolv forwards.

– Vi bör få in en back och två forwards minst att komplettera med. Vi har diskussioner med några spelare som kan bli spännande. Och Simon Ackeström har skrivit under för oss. Han tillhör de bästa backarna i serien, som kan ta mycket tid om det skulle behövas.

Tidigare har KIK värvat tillbaka sin egen produkt, 19-årige backen Carl Gustavsson från Mölndal. 22-åringarna Jacob Rutgerson och Daniel Caris väljer att avsluta hockeykarriären, medan Marcus Korutschtka flyttar hem till Jönköping efter bara en säsong. Hans Sjöström beklagar att Rutgerson och Caris slutar med hockey så tidigt, men hoppas att de vill hjälpa till i klubben på något sätt.

Ledarstaben kring nye tränaren Hannes Eriksson är heller inte satt än.

– Vi diskuterar med några, både internt och externt.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22