Enkel seger för Kungälv

Årets i särklass längsta bortaresa men det blev kanske också en av de enklaste segrarna för säsongen.

Kungälvs HK befann sig under söndagseftermiddagen i Boden – det är cirka tre mil väster om Luleå – för match i herrallsvenskan mot just Boden.

Hemmalaget har så här långt bara tagit fyra pinnar efter två segrar och var klara för nedflyttning medan gästerna hade häng på en kvalplats uppåt. Tempus bör ändras till har för KHK hade inga större bekymmer med att vinna matchen.

– Det var ingen jättebra insats från vår sida men det räckte gott och väl här idag, säger Robert Fasnacht, huvudtränare i KHK.

Laget reste för övrigt på söndagsmorgonen kl 09.40 och var framme i Boden kring halv två. Hemkomsten till Landvetters flygplats var beräknad till klockan elva på söndagskvällen.

Kungälv hade ledningen i paus med 16–10. Visserligen hade Boden ledningen med 2–1 efter knappt tre minuters spel men KHK hade ledningen med 9–6 efter knappt halva första halvleken där Adam Jöhnsson noterades för fyra mål.

Till och med målvakten David Larsson, som i veckan blev klar för fortsatt spel i KHK, noterades för ett mål när han bollade in 13–8.

– Ja, de spelade utan målvakt och då passade han på att kasta i öppet mål, säger Fasnacht som i övrigt sammanfattar matchen så här:

– Det var klasskillnad. Vi är helt enkelt mycket bättre. Det finns ingenting som Boden kan störa oss på.

Bortalaget slog inte av på takten i den andra halvleken utan gick ifrån till ledning med 20–12 efter knappt tio minuters spel. Till slut vann man med klara 28–19.

Visst fanns risken för att man skulle kunna gå fel i en match som man bara ”ska” vinna.

– Men vi har pratat om det under hela veckan inför matchen om den mentala kampen hos varje individ och hos kollektivet. Det får inte infinna sig något av att man ska ställa ut skorna. Det är ett jobb som krävs men det behöver kanske inte vara en topprestation. Det räcker som det var idag.

Kungälv har chans på kvalspel uppåt och möter kommande helg serietvåan Hammarby hemma.

– Vi har tuffa matcher kvar men vi räds inte någon. Hammarby kommer till Mimers och vi är redo för dem, säger Fasnacht.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@kungalvsposten.se

Handboll

Allsvenskan herr

Boden-Kungälv

19–28 (10–16)

Målskyttar KHK: Adam Jöhnsson 4, Emil Lennartsson 4, Daniel Wester 4, Jesper Filén 3, Andreas Franz 3, Linus Lövgren 3, Jonathan Wikman 2, Thim Ahlin, Daniel Gustavsson, Hannes Högström, David Larsson och Simon Torbjörnsson.