En besviken Meraf Bahta efter målgången i 1 500 meters-finalen i VM i London. Foto: Deca

Efter VM – en besviken Meraf blickar framåt

Finalen i 1 500-meter i VM blev inte som Meraf Bahta tänkte sig då hon knuffades ner till en niondeplats. Men nu försöker hon blicka framåt.

Det blev ingen medalj för Meraf Bahta på 1 500-meter under måndagens final i friidrotts-VM i London. Det blev en niondeplats för Meraf trots en bra form. Det var ett tufft och trångt lopp där knuffarna avgjorde placeringarna.

– Det är väldigt jobbigt, det är mycket känslor, säger Meraf Bahta.

Knuffar

Hon låg bra till i loppet när amerikanskan Jennifer Simpson trängde sig runt på vänstersidan av Meraf Bahta, vilket ledde till att hon tappade placeringar och hamnade på en niondeplats.

– Det är inte vanligt att man kommer på vänstersidan, jag fattar inte att hon inte diskades. Men när jag kom nia hjälper inte en protest så mycket, säger Meraf Bahta.

Besviken på loppet

Vann gjorde OS-mästarinnan Faith Kipyego från Kenya och Jennifer Simpson tog silvret och bronset knep sydafrikanskan Caster Semenya. Meraf Bahtas tränare Ulf Björklund trodde på ett silver inför finalen och även han är besviken på loppets utveckling.

– Alla knuffar kostade Meraf mycket och hon kunde inte ta fram de sista krafterna på upploppet. När hon såg att det inte skulle leda till en medalj så la hon av, säger tränare Ulf Björklund.

Nöjd med helheten

När KP får tag på Meraf Bahta efter finalen kan hon ändå se det positiva med hennes insats under mästerskapet.

– Jag är väldigt glad att det gick bra i försöken och i semi. Synd bara att det inte gick som jag tänkte i finalen, säger hon.

Ser framåt

Nu väljer hon att blicka framåt. Diamond League i Zürich om några veckor och efter det är det Finnkampen.

– Formen är bra och jag är hel och frisk. Jag har nästa vecka att ladda upp och det är bra att jag har något direkt efter VM. Jag ser fram emot att springa Finnkampen, säger Meraf Bahta.

Anton Wiklundredaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar