Dramatik i takhöjd på Bohus cup

Fest, folk, färger och flaggor. Bohus cup bjöd på tårar och segerdans.

I senaste Kungälvs-Posten berättade Lilly Stakkestad och Agnes Hallström i Kungälvs HK:s F05.lag om hur kul det skulle vara att vinna sin egen cup. Det blev kvartsfinal och en dramatisk förlust mot Norrköping i Kastellegårdshallen. Efter att ha dominerat första halvlek, föll KHK-tjejerna tillbaka efter paus. Men hade ändå bollen och ett oavgjort resultat med sekunder kvar.

Fast avslutet tog inte som önskat, Norrköping hann att kontra dunka in segermålet precis när slutsignalen gick.

– Vi kämpade bra och hade otur med att släppa in en boll i sista sekunden. Vi hade första halvlek, sedan blev vi stressade och tappade det. Jag tycker att vi stod upp bra ändå, säger Lilly Stakkestad.

Med den värsta besvikelsen undanskuffad, så var Agnes Hallström rätt nöjd ändå.

– Vi har kommit mycket längre än vad jag trodde. Synd bara med den här matchen. I andra halvlek trodde vi att vi redan hade vunnit, vi blev lite för snälla. Och jag var väldigt trött, säger hon.

– Det hade varit skönt att köra ut dem, eftersom de körde ut vårt andra lag, tycker Lilly Stakkestad.

I Mimershallen pulserar Bohus cups hjärta. Det är där finalerna spelas och det är där publiken är som störst. I en minst lika dramatisk match möttes de klassiska Eleganterna från Redbergslids IK och HK Malmö. Handbollskultur så det förslår, fast i P04-upplagan.

I en jämn match, med fart, fysik och teknik, vann Redbergslid i matchens sista kast, ett frikast när slutsignalen redan hade ljudit. Lagkaptenen Viktor Kajev fick lyfta bucklan, laget fjärde i Bohus cup.

– En verkligt spännande match. Vi spelar tillsammans i anfallet, håller ihop det och spelar för varandra. Vi hjälper varandra och krigar hela matchen. Och Malmö är väldigt starka, tycker han.

Viktor Kajev och hans RIK gillar helgen i Kungälv.

– En väldigt bra cup. Vi har varit här i fyra år i rad och vi kommer tillbaka varje år, för att det är en bra cup, är spännande och bra lag att möta. Nu tar vi med guldet hem till Göteborg, vilar två veckor, sedan drar det igång igen, förklarar Viktor Kajev.

Aina Skanjic och Amelie Jacobsson i Önnereds HK:s F04:or hade en betydligt lättare final, seger 29–14 mot norska Holmen. Det var lagets andra guld på fyra försök. Sedan tidigare har de även ett silver. Bra träning och lagsammanhållning är några av recepten bakom framgången.

– Vi jobbar bra som ett lag och slutar aldrig kämpa. Vi kämpar hårt mot bra lag och brukar vara väl förberedda, menar Amelie Jacobsson.

De trivs också med Bohus cup.

– Jättekul. Det är många lag som kommer från olika ställen. Alingsås och Baltichov var de tuffaste matcherna, säger Anja Skanjic.

Fast gladast i laget var nog Evelina Lindberg. Hon var tillbaka efter en korsbandsskada och spelade handboll för första gången på 1,5 år.

– Den här dagen har varit den bästa på länge, tycker hon.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

niklas.ohlson@kungalsvposten.se

Vinnare i Bohus cup

F19: HK Aranäs

F16: RP Linköping 1

F14: Önnereds HK 2

F13: H43 Lund

F12: IK Sävehof 5

P19: H43 Lund

P16: HK Aranäs 1

P14: Redbergslids IK blå

P13: HKAranäs 1

P12: Kragerø håndball, Norge