Ytterbys Julius Lindberg tar en löpning i en tidigare match. I fredags match mot Eriksberg gjorde han två mål. Arkivfoto: Linus Olsson

”Det är frustrerande”

Ytterby IS tappade 4-1 till oavgjort när man tog emot Eriksbergs IF i den viktiga streckmatchen i botten av tabellen.

Flera spelare från Eriksberg hade blivit försenade i trafiken på väg till ett regntungt Ytterns IP och det märktes att gästerna inte hängde med i starten. Efter drygt tjugo minuter ledde Ytterby med hela 3-0 efter två mål av Nebeyu Elias och ett av Julius Lindberg. Gästerna reducerade efter en halvtimme men Julius Lindberg hann med att göra sitt andra för kvällen och det var 4-1 i paus.

– Vi gör en riktigt fin första halvlek, analyserar Ytterbys veteran Daniel Lohm.

Efter paus skedde dock en viss scenförändring och Eriksberg fick ett par frisparkar kring offensivt straffområde som de gjorde mål på. Även en hörna resulterade och när domaren blåste slutsignal hade en till synes säker seger förvandlats till 4-4.

– Det är lite så här det sett ut under året, att vi har haft svårt att knyta åt. Det är såklart väldigt frustrerande att hela tiden tappa övertag på det här sättet. Men vi har ett ungt lag och en poäng är ju bättre än ingen, säger Daniel Lohm.

På lördag väntar en ny måstematch i form av IF Väster på bortaplan. Där behöver Ytterby IS utan tvekan ta tre poäng för att inte spel i Division 5 snart ska bli ett faktum. De rödvita har tre matcher på sig att rädda kontraktet.

David Berg

Relaterade artiklar
Fler artiklar