Karebys guldtränare Karl Fredrik Jonsson tar över Kungälvs SK. Arkivfoto: Michael Erichsen

Byter guldlaget mot KSK

Kareby dams guldtränare Karl Fredrik Jonsson, presenteras som ny tränare för Kungälvs SK i bandyns division 2 herr.

Han slutade som tränare i Kareby för att som ensamstående pappa få mer tid för sin dotter. Efter ett knappt halvår är KF Jonsson inne i tränarkarusellen igen.

Det blev inte något långt uppehåll från bandyn?

– Nej, så är det väl. Men det här är betydligt mindre tid än i Kareby, en helt annan tidsåtgång som är ganska lagom för vad jag hinner med. Jag ser fram emot en hel utomhussäsong, för att fart på en själv så att man inte bara fastnar i soffan.

Vad kan du säga om laget…?

– KSK har aldrig haft ett så ungt lag. Jag har haft flera av dem tidigare i bandygymnasiet och i IFK Kungälvs ungdomslag. Jag känner hela gänget och har sprungit på dem på Skarpe nord. Det ska bli kul att kunna bidra med något.

…och om klubben?

– Det är är livaktig förening, jag har själv spelat i KSK, och det är viktigt att Kungälv har lag på alla nivåer, så att alla som vill fortsätta att spela bandy ska kunna göra det. I KSK har vi A- och B-lag, men inget ungdomslag.

Vad blir målet?

– När jag väl är på plan är målet att vinna eller i alla fall gör sitt yttersta för att vinna. Det är inget snack om saken. KSK har legat i toppen de fyra senaste säsongerna och gått upp två gånger, men tackat nej. Målet är väl att gå upp en serie, KSK brukade traditionellt ligga en serie bakom IFK Kungälv, så är det på sikt. Och på sikt kanske IFK går upp och att Kungälv får ett lag i elitserien, ett i allsvenskan och ett i division 1.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar