Bra stämning och hård kamp under Marstrand Swimrun

Ny bandragning och start från färjan lockade stor publik till årets upplaga av Marstrand Swimrun.

Lördagen den 12 augusti gick Marstrand Swimrun av stapeln för tredje året i rad. Med fler deltagare än någonsin och en spektakulär bandragning runt Marstrandsön och Klåverön var det upplagt för en spännande tävling.

När färjan Nisse ljöd sitt horn och de drygt 100 deltagarna i sprint 3.0, ett lopp på 23 kilometer blandad löpning och simning, hoppade i vattnet mellan Koön och Marstrand var kajen full av publik.

Fin bandragning

För Susanne Johansson och Andreas Hambalek med startnummer 423 är det andra respektive första säsongen de deltagit i Swimrun-tävlingar. De tycker det är en grym stämning bland de tävlande och de ser fram emot att springa på ön och tycker det ska bli spännande att ta sig igenom nålsögat.

– Det är en spektakulär bana med den tighta passagen där bara en person kan ta sig igenom åt gången, vi får se hur det går, säger Andreas Hambalek.

– Målet är att vi ska ta oss i mål innan prisutdelningen, säger Susanne Johansson innan loppet.

Bra tider trots regn

Det lyckades de med då de kom i mål strax under fyra timmar, ungefär åtta minuter innan prisceremonin. Den snabbaste tiden i klassen stod Ulrika Eriksson och Peter Oom för med en lopp på 2 timmar och 52 minuter.

När det kortare loppet Easy sprint startade började det även regna. Men det påverkade inte Team Wikmar i mixklassen som tog sig runt på strax under 42 minuter, nästan 13 minuter snabbare än tvåan.

Publikvänligt

På en klippa precis där första löprundan runt Marstrand går över till en simning mot Klåverön sitter Matilda Lindblom och Annika Smith från Trollhättan som båda har var sin sambo som tävlar. De tycker att loppet på Marstrand är publikvänligt för man hinner gå ikapp de tävlande på flera platser. Dessutom är det väldigt fin miljö för ett Swimrun. De tittar på tillsammans med Martin Ydergren som själv deltagit i liknande tävlingar. Han gillade starten.

– Det var en bra start, det blir väldigt pampigt när man hoppar i från en båt, säger Martin Ydergren.

Anton Wiklundredaktion@kungalvsposten.se

Fakta

Vinnare

Sprint 3.0

Mix: Ulrika Eriksson och Peter Oom, 2:52.00

Dam: Mirella Carlsson och Nanna Bergendal, 3:12.07

Herr: Rickard Berglund och Martin Flinta, 2:40.08

Easy Sprint

Mix: Helen Wikmar och Martin Wikmar, 41.52

Dam: Pernilla Henry och Therese Albinsson, 56.04

Herr: Andreas Leetma och Johan Alfredsson, 48.25