Tim Stolt Hermansson var en av Ytterbys sex målskyttar i bortamötet med Skene.
Tim Stolt Hermansson var en av Ytterbys sex målskyttar i bortamötet med Skene. Bild: Linus Olsson

Blommor till jubilaren – sedan bjöd Ytterby på bandysiffror

Ytterby grattade 100-åringen Skene med en blomsterkvast i klubbens jubileumsmatch. Sedan byttes blommorna mot smällkarameller och bandysiffror.

ANNONS
|

Ytterbys tränare Robert Tartagni hade varit på spionresa och scoutat Skene inför lagens möte i andra omgången. Det hade han inte mycket för. Flera spelare hos hemmalaget hade bytts ut och andra hade bytt positioner. Frågan är om det hade blivit så mycket bättre. Efter en något trög start i kvav värme vaknade båda lagen till liv, främst då Ytterby.

– Vi rivstartade och hade med oss 5–1 i halvlek. Och vi var närmare 7–1. Sedan var det lite svårt att hålla fokus, både för spelarna och för mig. Vi försökte mana på för att göra sexan för att avsluta, säger Robert Tartagni.

ANNONS
Tim Stolt Hermansson och Victor Andersson kan jubla igen. Victor, en av planens kortaste, visade sin spänst och nickade in ett mål.
Tim Stolt Hermansson och Victor Andersson kan jubla igen. Victor, en av planens kortaste, visade sin spänst och nickade in ett mål. Bild: Linus Olsson

Men som den noggranne och krävande coach han är fanns det saker som han var tvungen att påpeka, trots en övertygande seger till slut med 6–3.

– Skene vinner andra halvlek. Vi sätter en straff i stolpen i slutet, då hade det varit jämnt. Jag är inte helt nöjd med att vi släpper de två målen. Fast så här i efterhand: jag tar 6–3 vilken dag i veckan som helst som uppföljning till förra veckans seger.

Varför vinner ni?

– Vi är lite tydligare och har spetskompetens på en hel del spelare som gör skillnad. Och vi får otroligt bra utdelning på fasta med två frisparksmål. Vi hade krampkänning mot slutet, det betydde att vi hade engagerat oss fullt ut.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Skene IF – Ytterby IS 3–6 (1–5)

Mål: Victor Andersson, Tobias Sanne, Felix Stengarn, Daniel Alexandersson, Joakim Thornberg, Tim Stolt Hermansson.

Bra: Bröderna Fabian och Victor Andersson, samt Felix Stengarn.

ANNONS