Blixt i spänd kamp mot gamla klubben

Det blev tre poäng för Ytterby IS när rutinerade Mölnlycke kom till Yttern. Det var 18-årige Julius Lindberg som gjorde matchens enda mål med dryga kvarten kvar.

– Det var en kämpaseger idag, säger en nöjd matchhjälte efteråt.

För Ytterbys nya tränare Carl Blixt var det en väldigt speciell match då han förra säsongen tränade Mölnlyckes U19-lag. Några av hans gamla spelare var med i matchen.

– Jag var lite spänd innan, men det gick bra till slut, säger Carl Blixt.

Den första halvleken bjöd inte på något bra spel. Det var långa stunder lite hafsigt och inte särskilt spännande att titta på.

– Det var lite segt och inget bra tempo. Jag tycker ändå vi hade en liten fördel, säger Julius Lindberg.

Tränare Blixt visste om Mölnlyckes styrka, deras styrka i mitten. Något som innebar att Ytterby skulle försöka ta sig runt på kanterna.

– Det gick inte riktigt som vi hade tänkt, vi blir lite bollkära och tempot går ner. Våra spelare är unga och oerfarna, till skillnad mot Mölnlycke.

Efter den mållösa första halvleken pratades det i Ytterbys omklädningsrum om att höja tempot i andra halvlek. Det blev bättre, men Mölnlycke backade hem och gjorde det svårt för hemmalaget.

– Vi är inte tillräckligt erfarna än, men det kommer. I andra halvlek visar en större tro på det vi gör, säger tränare Carl Blixt.

Det ger till slut utdelning när en frispark från kanten och efterföljande nickduell leder till att bollen dimper ner vid halvcirkeln utanför straffområdet.

– Jag kände direkt att den skulle gå in vid höger stolprot. En jävligt skön seger, säger Lindberg.

På slutet sköt YIS Nebeyu Elias en straff över Mölnlyckes mål, men det blev till slut seger med med 1-0.

Tränare Carl Blixt förfogar över en väldigt ung trupp, i startelvan var den äldste född 1991. Det är bara gamlingen Daniel Lohm, 39 år, som byttes in i andra halvlek som sticker ut.

– Vi har en talangfull ung trupp med flera spetskvaliteter, säger tränare Blixt.

Sedan han tillträdde som tränare i november är det bara sex, sju spelare kvar i truppen. Många egna juniorer har flyttats upp och från Mölnlycke tog Blixt med sig mittbacken Alexander Bengtsson.

– Han gör en bra match ikväll. Det var en speciell match för oss båda, säger Carl Blixt.

Björn Dinau

Matchfakta

Ytterby IS-Mölnlycke IF 1-0 (0-0)

Fotboll Division 4 B Göteborg

Mål: Julius Lindberg

Bra: Lagkaptenen Victor Andersson och Alexander Bengtsson.

Relaterade artiklar
Fler artiklar