Bandyns elitseriesäsong förlängs

Både damernas och herrarnas elitseriesäsong förlängs och finaldagen flyttas fram. Det blev klart i veckan.

Anledningen till beslutet är att skapa ett luftigare spelschema. Eftersom seriestarten blev uppskjuten och flera matcher har skjutits upp, så ansåg bandyförbundet det nödvändigt att förlänga säsongen. Finalerna flyttas därför fram en vecka och ny finaldag är lördag 27 mars.

– Att vara flexibel är ett måste i dessa speciella och utmanande tider. Därför har vi tagit beslutet att i första hand förlänga säsongen i en vecka, säger Jesper Kärrbrink, vice ordförande i Svenska Bandyförbundet, till förbundets hemsida.

– Bandyförbundets Covid-grupp har löpande kontakt med våra föreningar gällande sjukdomsfall och smittorisk. Seriestarten blev senarelagd och flera matcher har skjutits upp under vintern. Det är därför nödvändigt att förlänga säsongen och därmed skapa ett luftigare spelschema för både damer och herrar. Vi hoppas att detta initiativ räcker, men vi följer tillsammans med förbundet utvecklingen noga och har beredskap för ytterligare förseningar, säger Per Selin, ligachef för Elitserien dam och herr.

KS bandy har spelat tio matcher, precis som de flesta andra lag i serien. Bara Skirö har spelat en mer och Mölndal har bara spelat åtta.

På lördag möter KS bandy Sandviken på bortaplan, dagen efter är det Mölndals tur.

Frida Ekborg

frida.ekborg@molndalsposten.se