Balanskonst värt ett silver

20-årige Daniel Andreasson från Kareby är SM-tvåa i trial. Det blev klart efter sista omgången, finalen hos Tiger MK i Huddinge.

– Jag är jättenöjd, säger han.

Daniel Andreasson har varit tvåa i samtliga deltävlingar under SM-året, sånär som på sista finalen då hemmaföraren Fredrik Johansson smet förbi och Kareby-föraren blev trea. SM-seriens suverän Eddie Karlsson från Kungsbacka har inte gått att rubba, han vann samtliga tävlingar.

– Det har varit stabilt i år. Det har känts bra på alla tävlingar, det är väldigt roligt att det har gått som det gått, säger Daniel Andreasson, efter sin bästa SM-serie någonsin.

Vad ligger till grund för framgången?

– Jag är mer erfaren i att köra så pass högt som det går i klasserna.

Under hösten har han också hunnit med att köra hem lag-SM med sin klubb Ale TK, där även svenske juniormästaren Linus Almtén från Kungälv ingick i laget. Daniel Andreasson var även med landslaget under lag-VM i Spanien.

– För mig gick det ok, men för laget blev det sådär. Vi blev femma i B-gruppen och är inte helt nöjda.

Hur ser det ur inför nästa år?

– Jag fortsätter att köra SM och förmodligen någon EM-tävling för att se hur jag ligger till därute. I vinter blir det svåraste att hitta någonstans där det går att träna när snön kommer, säger Daniel Andreasson.

15-årige Linus Almtén vann JSM överlägset, med segrar i alla deltävlingar han ställde upp i. Han ställde även upp i tvåa deltävlingar för seniorer och blev trea i en av dem, men bröt i finalen.

Niklas Ohlson