Allsvenskan pausas – matcher skjuts upp

Två omgångar i handbollsallsvenskan skjuts upp. Det betyder att Kungälvs HK:s kommande två matcher spelas vid ett senare tillfälle

Svenska handbollsförbundet beslutade under tisdagkvällen att de närmaste två omgångarna i allsvenskan för både herrar och damer senareläggs i väntan på nya rutiner för att minska spridningen av covid-19.

Det betyder att Kungälvs herrlag, för närvarande tvåa i allsvenskan, inte kommer att spela borta mot Hammarby på lördag eller hemma i Mimershallen mot VästeråsIrsta onsdagen 25 november.

Nya säkerhetsrutiner kommer att införas för Handbollsligan, SHE, samt dam- och herrallsvenskan. Bland annat ska alla spelare och ledare testas för covid-19 inför varje match. Testning kommer att gälla fram till 22 december och bekostas av Svenska handbollförbundet och Svensk elithandboll.

Förbundets beslut betyder också att alla seriematcher för seniorer från division 1 och nedåt skjuts upp, något som påverkar Kungälvslagen som spelar i lägre divisioner. Detsamma gäller även alla seriematcher för barn och ungdomar. Dock kan respektive distrikt besluta om dessa matcher ska skjutas upp eller ställas in.

Martin Björklund

martin.bjorklund@kungsbackaposten