Alexander Anderberg, åtta mål borta mot Mantorp, var med och tog Kungälvs HK ett steg vidare mot allsvenskan. Arkivfoto: Michael Erichsen

Allsvenska drömmen lever

Kungälvs handbollsherrar förlorade, men vann totalt på målskillnad.

KHK får ladda för mötet med Västerås Irsta.

Kungälvs HK hade en femmålsledning med sig i bagaget inför andra semikvalmatchen till allsvenskan, borta mot Mantorp. Den krymptes till två mål, men det viktiga var att KHK vann totalt över två matcher.

– Vi är vidare med ett nödrop. Men vi är tillräckligt bra, det är skönt, tycker Kungälvs åttamålsskytt Alexander Anderberg. 

Kungälvs inledde bäst och ledde större delen av första halvek, men med åtta minuter kvar till pausvilan hade Mantorp kommit i kapp i matchen. Halvvägs in i andra halvlek var Mantorp även jämsides totalt. Till slut blev hemmalagets segermarginal tre mål.

– Sista kvarten i första var dålig, deras målvakt var bättre än i första matchen. Vi hade ok lägen där vi bara ska göra mål, det var nära att han blev ett spöke för oss. Vi tappade, men det var ingen jättepanik. Mantorp tryckte på i första- och andrafasen. Det visste vi om. I uppställt spel man mot man är vi starkare.

Två måls seger totalt – visar de klassen mellan lagen?

– Vi har vår styrka i försvaret, Mantorp i andrafasen, Jo, det speglar lagens kvalitet, tycker Alexander Anderberg.

På lördag väntar Västerås Irsta i Mimershallen, ett lag med allsvensk rutin bakom sig.

– Hoppas att publiken kommer som den gjorde senast. I dagsläget har jag ingen aning om om Västerås Irsta-laget, men vi är underdogs och det passar oss bra. Vi har allt att vinna.

Niklas Ohlson

Mantorps IF – Kungälvs HK 27–24 (12–10)

Handboll, semi off kval till Allsvenskan herr 2:2 

Mål: Alexander Anderberg 8, Andreas Skoglund 5, Niklas Svanberg 4, Rasmus Nyström 3, Albin Björklund 2, Linus Hagvall, Filip Elfstrand Dahlgren.

Publik: 232.

Relaterade artiklar
Fler artiklar