Underläge i tredje perioden – då vände Kungälv och vann

Hemmalaget Zenith hade greppet inför tredje perioden och ledde med 4–3 i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

|
IK Zenith innebandy förlorade mot IBK Kungälv

Men Kungälv vände på matchen och vann till slut med 6–5.

Segermålet för Kungälv stod Sebastian Brunzell för 13.33 in i tredje perioden.

Zenith startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 28 sekunder slog Sebastian Gustafsson till framspelad av Felix Jansson.

Zenith ökade ledningen till 2–0 snabbt. Efter 5.21 gjorde Felix Jansson mål på pass av Tim Pettersson.

Efter 17.07 i första perioden nätade Hugo Runerås, framspelad av Simon Appelkvist och reducerade åt Kungälv.

Kungälv kvitterade till 2–2 alldeles i slutsekunderna av perioden när Simon Appelkvist hittade rätt framspelad av Kasper Van Den Hark.

Zenith startade andra perioden vassast. Laget gick från 2–2 till 4–2 genom mål av Wilmer Eurén och Linus Stenholdt innan Kungälv svarade och gjorde 4–3 genom Erik Andreasson. I tredje perioden var det Kungälv som var starkast. Laget vann perioden med 1–3 och matchen med 6–5.

Kungälvs Erik Andreasson stod för tre poäng, varav två mål och Sebastian Dahlbom gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Felix Jansson gjorde två mål och totalt tre poäng för Zenith.

Zenith har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 31–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har tre vinster och två förluster och 30–31 i målskillnad. Det här var Kungälvs andra uddamålsseger.

Det här betyder att Zenith ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Kungälv på tredje plats.

Nästa motstånd för Kungälv är Pixbo. Lagen möts söndag 26 november 14.45 i Mimershus.