Stort jubel när Kungälv Bandy säkrade seriesegern med vinst mot Borås

Spelarna i Kungälv Bandy har all anledning att fira efter 5–4 (1–2) på hemmaplan mot Borås. Det betyder nämligen att Kungälv Bandy har säkrat seriesegern i division 1 södra herr i bandy. Borås slutar på sjätte plats i tabellen.

|
IFK Kungälv vann mot Borås Bandy herr

Edvin Hansson blev matchhjälte med sitt avgörande 5–4-mål efter 91 minuter.

Borås började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara fem minuter slog Nikita Veshchagin till på pass av Aleksandr Shtele.

Kungälv Bandy kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Gustav Olsson framspelad av Albin Carlström, i elfte minuten.

Borås tog ledningen på nytt i 25:e minuten, återigen genom Nikita Veshchagin på pass av Grigoriy Yugasov.

Borås utökade ledningen, återigen genom Nikita Veshchagin efter fyra minuters spel i andra halvleken.

Kungälv Bandy reducerade dock till 2–3 genom Nils Fischer i 52:a minuten av matchen.

Efter elva minuters spel gjorde Borås 2–4 genom Aleksandr Shtele.

Kungälv Bandy gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 2–4 till ledning med 5–4. Hanssons 5–4-mål kom med 31 sekunder kvar av matchen.

Borås Nikita Veshchagin stod för tre mål och ett assist.

Kungälv Bandy imponerar med fem segrar och 36–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borås har två vinster, en oavgjord och två förluster och 22–20 i målskillnad. Det här var Kungälv Bandys andra uddamålsseger den här säsongen.