Kungälv hade en riktig målfest när man besegrade Surte borta på Ale Arena i allsvenskan herr i bandy.

|
Surte BK förlorade mot IFK Kungälv

Kungälv vann med hela 17–1 (9–1).

– Väl genomförd match där vi styr matchen rakt igenom. Vi gör det vi ska göra i större delar av matchen. Flera bra prestationer och många målskyttar. Alltid kul att vinna derbymatcher, kommenterade Kungälvs assisterande coach Victor Lindblom efter matchen.

Kungälv har nu sex raka segrar. Surte har 13 förluster i rad.

Kungälv var förkrossande överlägset och gjorde nio raka mål i första halvleken.

Surte reducerade dock till 1–9 genom Oskar Siverbo med två minuter kvar att spela av halvleken. I andra halvleken gick ett överlägset Kungälv från 1–9 till hela 1–17 och tog en mycket enkel seger.

Kungälvs Robin Karlsson stod för fem poäng, varav fyra mål, Patrik Sunnanängs gjorde tre mål och spelade fram till två mål, Lukas Persson gjorde tre mål och ett assist, Edvin Isaksson gjorde fyra mål för, Daniel Strömqvist hade tre assists, Hugo Andersson gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Viktor Ulin gjorde ett mål och två assist.

Det här betyder att Surte är kvar på 16:e och sista plats, och att Kungälv fortfarande leder serien.

Kungälv tar sig an Lidköping i nästa match borta fredag 5 januari 19.00.