Stark defensiv när Kungälv vann mot Lidköping

Fyra egna mål – men inte ett enda för Lidköping.

|
Kungälvs IK vann mot HC Lidköping Red Roosters

Kungälv tog en klar seger hemma mot Lidköping i hockeytvåan södra A herr. Slutresultatet blev 4–0 (1–0, 2–0, 1–0).

– Vi gör den bästa matchen hittills i år, dock inte perfekt över 60 minuter. Boxplay och målvaktsspelet fungerar riktigt bra idag och vi vinner välförtjänt. Vi siktar på att bli lite bättre hela tiden och ser fram emot en tuff match på onsdag mot Mölndal, kommenterade Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg.

Kungälv tog ledningen efter 8.04, genom Oliver Erixon assisterad av Oscar Gustavsson och Melker Öberg. I andra perioden var Kungälv starkast och gick från 1–0 till 3–0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Hampus Roos och Oscar Gustavsson. Till slut kom också 4–0 genom Gustav Martinson som ökade Kungälvs ledning på pass av Albin Berntsson och William Jacobson efter 18.36 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 4–0.

För tabellens utseende betyder det här att Kungälv ligger på fjärde plats medan Lidköping har sjundeplatsen.

Nästa motstånd för Kungälv är Mölndal. Lagen möts onsdag 11 oktober 18.40 i Åby Ishall.