Kungälv vann toppmötet mot Vänersborg med 3–1

Kungälv tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Vänersborg i HockeyTvåan södra A herr på onsdagen med 3–1 (1–0, 1–1, 1–0). En viktig seger i toppen av tabellen.

|
Jubel i Kungälv hockey.

Med en omgång kvar är Vänersborg på andra plats i tabellen. Tre poäng skiljer lagen åt.

Segern var Kungälvs sjätte på de senaste sju matcherna.

Kungälv tog ledningen efter 19.12, genom Oliver Gabay framspelad av Douglas Edhage och Andreas Torkelsson. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 11.34 i andra perioden slog Johan Larsson till, framspelad av Dmitry Iskornev och Isak Fransson och kvitterade för Vänersborg.

Kungälvs Albin Berntsson gjorde 1–2 efter 12.38 på pass av Oskar Thor och Mikael Ekendahl.

Kungälv punkterade matchen med ett 1–3-mål med 33 sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Gustav Martinson på pass av Oliver Gabay. Det fastställde slutresultatet till 1–3.

Kungälv tar sig an Mölndal i sista matchen hemma söndag 19 december 16.00.