Kungälv tog hem mötet med Landvetter i Mimershus

Kungälv tog till slut hem segern mot Landvetter i matchen hemma i Mimershus på söndagen. Matchen i division 1 Västsvenska dam i innebandy slutade 7–6 (4–2, 1–1, 2–3).

|
IBK Kungälv D1 vann mot Landvetter IBK

I första perioden var det Kungälv som var starkast. Laget vann perioden med 4–2.

Andra perioden slutade 1–1 och ställningen efter två perioder var 5–3.

5.33 in i tredje perioden slog Landvetters Ebba Pehrsson till på pass av Anna Strand och reducerade.

Efter 7.02 slog Ebba Pehrsson till ännu en gång och kvitterade för Landvetter.

10.26 in i perioden nätade Kungälvs Jonna Svensson och gav laget ledningen.

Efter 12.41 nätade Amanda Borg på pass av Clara Eriksson och ökade ledningen för Kungälv.

Landvetter reducerade till 7–6 med 40 sekunder kvar att spela på nytt genom Minni Björsander. Men mer än så orkade Landvetter inte med.

Noterbart är att Minni Björsander gjorde tre mål för Landvetter och Anna Strand hade tre assists.

Kungälv har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Landvetter har tre vinster och två förluster. Det här var Kungälvs andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Kungälv nu ligger på fjärde plats i tabellen, och Landvetter är på femte plats.

Nästa motstånd för Kungälv är Vinga. Lagen möts lördag 12 november 16.00 i Frölunda Kulturhus.