Kungälv knep segern i målmässigt jämn match mot Mölndals IBF

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Kungälv i matchen mot Mölndals IBF i Mimershus.

|
IBK Kungälv D1 vann mot Mölndals IBF dam

Laget vann söndagens match i division 1 Västsvenska dam i innebandy med 4–3 (1–2, 3–1, 0–0). Ida Johnsson stod för Kungälvs avgörande mål med bara 23 sekunder kvar av andra perioden.

– Alltid gott med tre poäng. Vi gör en bra prestation idag, mycket som är bra med matchen. Vi visar moral genom att komma ikapp och gå om. Bra försvar i slutet vid deras slutforcering kommer. Det är kul att se att vi tar steg framåt hela tiden, kommenterade Kungälvs tränare Jesper Hult.

Kungälv tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Emma Cederklev på pass av Jonna Svensson.

Mölndals IBF kvitterade till 1–1 efter 13.51, när Filippa Lindström fick träff framspelad av Emma Sandstedt.

Mölndals IBF tog också ledningen efter 14.13, genom Kristin Nilsson framspelad av Victoria Karlsson.

Mölndals IBF gjorde 1–3 genom Carolina Berntsson efter 5.14 i andra perioden.

Kungälv gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1–3 till ledning med 4–3. Tredje perioden blev mållös, och Kungälv höll i sin 4–3-ledning och vann.

Det här var Kungälvs andra uddamålsseger den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Kungälv nu ligger på sjätte plats. Mölndals IBF är på nionde plats.

Kungälv tar sig an FBC Lerum i nästa match borta onsdag 6 december 20.00.