Kungälv höll inte hela matchen hemma mot Landvetter

Matchen mellan Kungälv och Landvetter i division 1 Västsvenska dam i innebandy var jämn i två perioder.

|
IBK Kungälv D1 förlorade mot Landvetter IBK

Men i tredje perioden avgjorde Landvetter matchen och vann med 7–3 (1–0, 1–2, 5–1).

– Vi möter serieledarna och gör det bra stora delar av matchen. Vi backar hem och spelar ett bra defensivt spel vilket leder till det jämna resultatet i de första två perioderna. Vi har chanser framåt men tyvärr vill det sig inte hela vägen, tyckte Kungälvs lagkapten Ebba Ohlsson, efter matchen.

Första perioden var jämn. Landvetter inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Esther Vungi efter 1.32, men Kungälv kvitterade genom Jonna Svensson i slutet av perioden. Kungälv gjorde 2–1 genom Linda Karlsson efter 4.11 i andra perioden.

Med 1.48 kvar att spela av perioden kunde Tilda Eriksson kvittera till 2–2 för Landvetter. I tredje perioden var det i stället Landvetter som hade övertaget. Laget vann perioden med 1–5 och matchen med 7–3.

Med tre omgångar kvar är Kungälv på åttonde plats i tabellen, medan Landvetter är klara seriesegrare.

I nästa omgång har Kungälv Mölndals IBF borta i Aktiviteten, lördag 2 mars 14.30.