Kungälv föll med 3–5 mot FBC Lerum

Kungälv blev besegrade av FBC Lerum på hemmaplan i division 1 Västsvenska dam i innebandy, där matchen på tisdagen slutade 3–5 (1–1, 1–2, 1–2).

|
IBK Kungälv D1 förlorade mot FBC Lerum dam

– Alltid surt att förlora och speciellt sista hemmamatchen för året. Vi öppnar matchen som vi vill med en bra första period. Och det känns som vi är med i matchen hela vägen, tyvärr kommer reduceringen till 3-5 lite för sent och vi lyckas inte komma närmare. Bara att ta nya tag inför sista matchen på lördag borta, kommenterade Kungälvs tränare Jesper Hult efter matchen.

Första perioden var jämn. Kungälv inledde bäst och tog ledningen genom Ida Johnsson efter 11.32, men FBC Lerum kvitterade genom Stina Persson efter 16.44. FBC Lerum startade också andra perioden bäst. Laget gick från 1–1 till 1–3 genom mål av Sara Ljunggren och Stina Persson innan Kungälv svarade och gjorde 3–2 genom Irmeli Wikström. FBC Lerum gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 2–3 till 2–5, vilket avgjorde matchen.

Hanna Hillensjö reducerade dock för Kungälv med bara en minut kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Stina Persson gjorde två mål för FBC Lerum och ett assist och Nelly Larsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Med en omgång kvar är Kungälv på sjunde plats i tabellen, och FBC Lerum är på fjärde plats.

Motståndare i sista omgången för Kungälv är Burås. Lagen möts lördag 9 mars 14.00 i Lundenhallen.