Kungälv föll i förlängning hemma mot Zenith

Det blev en riktigt jämn match när Kungälv mötte Zenith på hemmaplan i division 1 Västsvenska dam i innebandy. I förlängningen blev Zenith för starka och avgjorde till 4–3 (0–3, 2–0, 1–0, 1–0).

|
IBK Kungälv D1 förlorade mot IK Zenith innebandy

Emma Blomgren blev matchhjälte med sitt avgörande 4–3-mål 4.24 in i förlängningen.

Kungälv startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.53 slog Emilia Wentzel till på pass av Sara Gunnesson.

Kungälv ökade ledningen till 2–0 efter 11.51, genom Ida Johnsson framspelad av Wilma Svahn.

Kungälv ökade också ledningen till 3–0 efter 17.20, ännu en gång genom Ida Johnsson på pass av Wilma Svahn.

Zenith reducerade dock till både 3–1 och 3–2 genom Nellie Axelsson och Emma Horseng Amdell efter 5.32 i andra perioden. 8.41 in i tredje perioden nätade Zeniths Linn Backman och kvitterade. I förlängningen tog det 4.24 innan Zenith också avgjorde till 3–4. Stor matchhjälte blev Emma Blomgren, framspelad av Emma Horseng Amdell.

Kungälv har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Zenith har två vinster och tre förluster.

Kungälv tar sig an Mölndals IBF i nästa match hemma söndag 18 december 16.45.