Alingsås för tuffa för Kungälv – förlust med 4–6

Kungälv räckte inte till mot Alingsås på bortaplan i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

|
IBK Alingsås vann mot IBK Kungälv

Matchen på måndagen slutade 6–4 (2–3, 0–0, 4–1) till Alingsås.

Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson kommenterade matchen:

– Med usla förutsättningar och inställda träningar sedan senaste matchen gör vi det ändå enligt plan i två perioder och leder välförtjänt. När vi sedan missar öppet mål i spel 6 mot 5 och de slår in segermålet i tom kasse är förlusten ett faktum. Vi bjuder på segern. Kul för Alingsås.

I första perioden var det Kungälv som var starkast. Laget vann perioden med 2–3.

Andra perioden blev mållös. Alingsås hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.59 genom Emil Assarsjö, och gick upp till 5–3 innan Kungälv svarade.

Segern skrevs till slut till 6–4 för Alingsås.

Alingsås Alexander Jonsson stod för ett mål och två assists.

Alingsås har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 30–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har tre vinster och två förluster och 34–29 i målskillnad.

Alingsås ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Kungälv är på tredje plats.

I nästa omgång har Kungälv Träslövsläge hemma i Mimershus, söndag 5 november 14.45.