Zelmerlöws padelhall har öppnat i Kungälv

Måns Zelmerlöws och Jonas Björkmans PDL Center Kungälv har öppnat i Solbräcke och 30 januari är det dags för Padel of Sweden att slå upp portarna på Rollsbo.

Kungälv som Padelmecka börjar därmed ta form på allvar.

Först ut med padelhall i Kungälv var Padelcourten med fyra banor i Ängegärde.

Läs mer: Snart öppnar en padelcourt i Kungälv

Sedan igår måndag finns också PDL Center Kungälv, med strategiskt läge i Solbräcke nära E6, högt i tak och åtta dubbelbanor och en singel.

Ingen match med Måns

En anläggning som från början skulle ha haft en pampig invigning med uppvisningsmatch av Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman. Något som har fått skjutas på framtiden, berättar hallchefen Sandra Hjelmstierna.

– Vi får vänta till dess att pandemin har lagt sig och vi får klartecken från Folkhälsomyndigheten, säger hon.

Läs mer:padelbanor byggs i Solbräcke

Hur känns det att öppna mitt i pandemin?

– Ja, det är ju lite svårigheter men samtidigt känns det kul att kunna bidra med något som folk kan göra. Just nu är padel en av få aktiviteter man kan utöva, säger Sandra Hjelmstierna.

Innan jul gick smittskyddsläkaren i Göteborg ut och kritiserade padelutövarna. Hur ser du på risken för smittspridning?

– Vi gör allt vi kan plus lite till för att våra kunder ska ha en säker miljö. Sen kan vi inte styra allt som görs på banan. Mycket handlar också om eget ansvar och vi rekommenderar till exempel att spelarna inte ska göra high five utan istället racket high five med avstånd. Självklart ska man inte komma hit om man känner sig krasslig, säger Sandra Hjelmstierna och berättar att omklädningsrummen med dusch och bastu är stängda tills vidare, att det är glesare med stolar i loungen, att handsprit finns i entrén och vid varje bana och att PDL har gått ett steg längre än Folkhälsomyndighetens rekommendation om 10 kvadratmeter per person.

– Vi räknar med 30 kvadratmeter per person. Det gör att maxantalet är satt till 84 istället för 150.

Fullt ös efter 16

Vill man testa på padel och känna sig hyfsat coronasäker rekommenderar Sandra Hjelmstierna tider innan 16.00, när det brukar dra igång på allvar.

– Redan igår på öppningsdagen var det fullt ös. Vi var i princip fullbokade fram till 22 vilket förstås är jätteroligt.

Lättare få tider

Under tisdagsförmiddagen passade fyra unga Kungälvskillar på att spela på en av de nya dubbelbanorna.

– Det är väldigt högt i tak här och det är bra. Kul att testa ett nytt ställe och inte spela på samma hela tiden, tycker Malcolm Warper, som började spela padel i våras.

– Fint att det kommer nya hallar för då blir det lättare att få en tid. Innan har det varit lite begränsat, anser han.

Padeltokiga i Kungälv

Som hallchefen Sandra Hjelmstierna ser det är konkurrensen bara bra.

– Det finns så många padeltokiga människor i Kungälv så jag tror att vi kommer att ha fullbelagt utan att vi behöver konkurrera med varandra.

Skonsamt för kroppen

Själv är hon före detta fotbollsmålvakt som fick lägga av i förtid på grund av en höftskada.

– Jag har svårt att springa och gå längre sträckor och jag trodde aldrig att jag skulle kunna spela padel, men det har visat sig fungera riktigt bra. Jag vet flera som har haft problem med knä, höft och fotled men som ändå kan spela. Det är rätt fantastiskt och jag är fortfarande lika förvånad över att min kropp klarar det, säger Sandra Hjelmstierna.

Katarina Berg

0303-20 68 28