Ytterby värvar från Qviding

Målfarlige yttern Tomas Eriksson är klar för Ytterby.
Och nästa vecka åker laget till Turkiet på träningsläger – som spelarna själva har samlat ihop till.


25-årige Tomas Eriksson har spelat med Qviding i både superettan och division 1. Det är en etablerad kraft och en fin ersättare till flyktade Ivo Enmalm. Tomas Eriksson hade förmodligen tagit en plats i Qvidings nyblivna superettalag, enligt Robert Vilahamn, spelande tränare i Ytterby.
–Han har spelat i Qviding i fyra år, men kom inte överens med klubben i år. Tomas Eriksson har varit ordinarie när han inte varit skadad. En klar förstärkning. Jag känner honom sedan tidigare. Det är en mycket duktig spelare och en bra kille vid sidan av, säger han.
Kristian Olausson studerar på Irland, men återvänder till sommaren, Niklas Andersson är tillbaka från sin korsbandsskada först till hösten, medan Anders Bjelle, Peter Karlsson och Peter Kihlgren lämnar klubben. Annars är det många som är kvar i laget som vann division 2 överlägset 2009.
– Kärnan i stort sett – runt 15 spelare – är kvar sedan dess.
Ytterby spelar i år i division 2 norra Götaland och möter lag som Carlstad United, Gauthiod, Örebro SK ungdom och Karlskoga. Det blir långa resor för ett lag i tvåan och de enda Göteborgslagen är Gunnilse, Assyriska BK och Jonsered.
– Jag vet inte mycket om lagen. Det var länge sedan jag såg dem, eller så har jag inte sett dem alls.
Om en vecka bär det i väg till Turkiet för träningsläger. När inte klubben inte har råd med läger tog laget tag i det på egen hand.
– Det blir en härlig vecka med laget. Spelarna har skramlat ihop till det själva, det är inte så vanligt. Vi har en deal att killarna får hitta sin egen sponsor, alla känner väl alltid någon företagare.
Niklas Ohlson