Axa uppträder på musiktävlingen Partillerocken. Foto: Jörgen Red Westman

”Vårt största budskap – kan vi kan ni också”

De har bara funnits under ett år ungefär. Tillsammans kallar de sig Axa och i lördags vann de musiktävlingen Partillerocken och de har ett tydligt budskap med musiken.

– Vi vill visa att tjejer kan ta lika mycket plats inom hiphopvärlden som killar och kan göra det minst lika bra, säger Vera Karlsson.

Loa Ek och Vera Karlsson har båda rötter i Kungälvs kommun och tillsammans med Romina Rahsepar bildar de gruppen Axa. En hiphoptrio som snabbt har nått framgång. De kom tvåa i Imagine Sweden, tidigare känt som Musik direkt, och vann alltså i helgen musiktävlingen Partillerocken.

– Det känns jätteroligt och det trodde vi inte innan eftersom det var så många duktiga band som var med. Men det är jätteroligt att få en bekräftelse på att man har något att komma med. Det var inte så många tjejer med så det var extra roligt att både ettan och tvåan var grupper med tjejer, säger Vera Karlsson.

Läs mer: Hiphopare från Kungälv: ”Vi satsar allt”

Just det perspektivet är också något som är viktigt att lyfta fram för Axa i musiken.

– Vi vill visa att att tjejer kan ta lika mycket plats inom hiphopvärlden som killar och kan göra det minst lika bra. Vi vill sätta ett exempel med att kan vi, så kan ni. Det är vårt största budskap. Men texterna handlar också om svårigheter i livet och hur man kan ta sig igenom det.

De tre tjejerna som är i 20-årsåldern har haft musiken med sig länge. Men konstellationen som de kallar Axa är relativ ny och bildades för ungefär ett år sedan när de hittade varandra genom hiphopkollektivet GangShebang.

– Vi sattes ihop inför att vi skulle vara med i Imagine Sweden och övade inför det. Sedan har vi bara inte velat lägga ner. Det känns bra att vi har varandras stöd, säger Vera Karlsson.

Trots det så är det osäkert hur framtiden för Axa ser ut och om de kommer att fortsätta tillsammans eller inte.

– Vi tänker att alla dörrar och möjligheter är öppna men vi har inte planerat något. Men det är klart att det här är en morot att fortsätta uppträda som Axa.

Vinsten i Partillerocken innebar också att tjejerna vann 20 000 kronor som de kan använda för den framtida musikaliska karriären.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar