Flera Komarkenbor tog sig till Sandbackaskolan för att vara med på dialogmötet i matsalen. Foto: Katarina Berg

”Vi jobbar på alla plan mot narkotikan”

Trots insatser från polisens sida upplever Komarkenbor att narkotikaförsäljning och bruk av narkotika fortfarande är ett problem i området.

Det framkom på torsdagskvällens dialogmöte i Sandbackaskolans matsal.

På plats för att berätta om vad som har hänt sedan senaste mötet i november fanns bland annat representanter från Kungälvsbostäder, Hyresgästföreningen, Trygga ungdomsmiljöer, skolan, nattvandrarna och polisen.

– Det jag noterade på mötet i november var den narkotikarelaterade otryggheten, säger polischefen Teodor Smedius och berättar att han och hans kolleger därför har jobbat mycket med det.

– Vi försöker vara här och ta dem som säljer knark. Vi jobbar på alla plan mot narkotikan, vi har gjort så gott vi kan i alla fall.

En Komarkenbo konstaterar att problemet med narkotikan fortfarande finns kvar.

– Ja, vi har inte lyckats ta bort det och jag tar till mig det, säger Teodor Smedius samtidigt som han konstaterar att det inte görs fler brott i Komarken än på andra jämförbara orter.

– Vi kan inte se oron i vår statistik och här har vi en intressant fråga att lyfta.

Rent konkret kommer polisen att fortsätta skapa relationer i området.

Sommarlovet – hur tänker ni kring det?, undrar en kvinna.

– Planen är att vi ska vara här så mycket vi kan, men det är sommar för polisen också, säger Teodor Smedius och berättar att polisen har tänkt om lite grann när det gäller trafikkontroller så att de även läggs vid Komarken och inte bara vid de stora vägarna.

– Viktigt för oss är att ni som bor här fortsätter att berätta om problem som finns. Det är i samverkan som vi kan få det bättre.

Läs mer om mötet i Kungälvs-Posten på tisdag.

Katarina Berg

0303-20 68 28

Läs mer:Dialog ska öka tryggheten på Komarken

Relaterade artiklar
Fler artiklar