Stenungekören är tillbaka i Kungälv med nya låtar. Foto: Privat

Västkustkör tillbaka på Mimers på fredag

För tre år sedan hade Stenungekören premiär med sin föreställning We will rock you 2 i Kungälv. Nu är de tillbaka – med många nya låtar.

När Stenungekören intar scenen på Mimers Kulturhus på fredag bjuder de på många klassiska rock- och poplåtar. Publiken får bland annat höra Bob Dylans It’s all over now baby blue, Abbas Lay all your love on me och Beatleslåtar från plattan Magical Mystery Tour från 1967.

– Den lite udda skivan har jag valt eftersom det är 50-årsjubileum. Och vi har en ny favorit: Your mother should know som vi har spelat in en jättefräck video till på Marstrand, berättar Lennie Andrews som leder kören.

Det blir också allsång och Andrews bjuder på korta anekdoter.

– Jag berättar effektivt rockmusikens historia från Elvis till dagens Coldplay kan man säga. Men det som är unikt tror jag är att publiken får sjunga med på vissa låtar.

”En brakarhit”

Ett av allsångsnumren är givet.

– Bonnie Tylers It’s a heartache är en brakarhit – det räcker du tar första frasen och publiken låter ”ah – den gamla låten, den känner vi igen”, säger Andrews.

Stenungekören hade premiär för föreställningen We will rock you 2 i Kungälv för tre år sedan, nu är de alltså tillbaka.

– Eftersom vi började här har jag försökt byta ut i alla fall tio låtar som är nya eller nyare. Sedan gör vi alltid lite annorlunda varje gång.

Hur var premiären här?

– Jättebra. Det var god respons. Men det var på väg att gå fullständigt åt skogen. Jag hade glömt att varna ljudteknikern att under låten Norweigan wood så gick en utklädd till schaman omkring med rökelse.

Ljudteknikern hade rusat ned till scenen.

– ”Va, är det rök på scenen?” Det var fem sekunder från att brandalarmet hade gått. Då hade det varit slut på det roliga. Men det gick bra.

Lennie Andrews, som har lett kören sedan 2007, ser fram emot mottagandet av de nya låtarna.

– Det blir roligt att se reaktionen. Sedan vet jag inte hur mitt mellansnack blir – vi visar bilder –oftast improviserar jag utifrån dem och det gäller att snabbt som ögat komma på någonting.

Kommer Kungälvsborna att sjunga med ordentligt i allsången?

– Absolut. Det har de gjort tidigare. Och efter pausen, då har druckit ett glas vin eller öl, låter det ännu bättre, säger Andrews.

Camilla Walldán

redaktion@kungalvsposten.se

Fakta 

Stenungekören

Antal medlemmar: 35-40

Bildades: 1977

Aktuella med: We will rock you 2, på Mimers teater, fredag 21/4, kl 19

Relaterade artiklar
Fler artiklar