Pressbilder

Varuhusjätte öppnar i Rollsbo

Varuhuskedjan Jula ska öppna i Rollsbo under våren 2018. Varuhuset blir 3000 kvadratmeter stort och ska ligga bredvid Byggmax.

– Vi har ju ett antal etableringar i Göteborg med omnejd sedan tidigare, men har saknat ett varuhus på denna sidan stan, norrut från Göteborg. Då är Kungälv attraktivt. Där har vi sett en möjlighet nu, säger Magnus Ljung, kommunikationschef på Jula.

Det är ett fullstort Jula-varuhus som öppnar. I sortimentet finns verktyg, maskiner, elbelysning, arbetskläder och skor, hem- och hushålls-produkter, fritidssortiment och produkter till trädgård, bil och garage.

Varför väljer ni inte att etablera er i nya Kongahällaområdet?

– Jag vet faktiskt inte. Det jag kan konstatera är att vi ser Rollsbo som ett bra läge. Det kommer passa Julas koncept, som oftast är externa lägen med lätt tillgänglighet för bil.

– Och vi kommer att ha Byggmax som närmsta granne – det passar oss. Vi kan nog komplettera varandra ganska bra.

Just nu pågår en rekryteringsprocess för att hitta personal till varuhuset.

– Det ett fullstort varuhus och då det är cirka 25 medarbetare som ska rekryteras.

Exakt när varuhuset öppnar kan inte Magnus Ljung säga, men det blir under våren 2018.

– Då slår vi upp portarna och det ser vi fram emot mycket. Det är alltid lite fest att öppna ett varuhus. Vi har Skara som utgångspunkt, Västsverige är lite vår hemmaplan – det är alltid kul, säger Magnus Ljung.

Camilla Walldán

Jula

Antal varuhus i Sverige: 51

Sortiment: Verktyg och maskiner, elbelysning, arbetskläder och skor, och olika hem och hushålls-produkter, fritidssortiment, produkter till trädgård, bil och garage.

Relaterade artiklar
Fler artiklar