Vårträff med Emil på scen

Vilken härlig vårdag det blev idag. Solen sken från en molnfri himmel och trots ett par kalla nätter så kändes det riktigt härligt ute.  Bofinken slog sina välbekanta drillar och talgoxen lät höra sitt välbekanta kvittrande och vår lilla alldeles speciella vårfågel sädesärlan kom till oss idag och gick och plockade i gräsmattan tillsammans med en antal starar, kan det vara bättre! Så visst har våren kommit och det var kanske på grund av denna underbara dag som vi inte blev så jättemånga som kom till Kvarnkullen idag.

Berndt hälsade alla varmt välkomna till vårt möte, det inkluderade även vår underhållare för dagen, Emil Andersson. Emil har underhållit oss flera gånger tidigare men det är alltid lika roligt att få lyssna till honom, när han sjunger och hanterar sitt dragspel.

Första visan som han framförde idag var Arne i Boras ”Feskarpojken”. Visan heter egentligen ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång” men Arne har skrivit en helt ny text.

Emil brukar alltid sjunga något av Evert Taube så även idag. Först en visa som inte hörs så ofta,  nämligen ”Brittisk ballad” och sedan ”vår”  visa nämligen ”Inbjudan till Bohuslän” .

Det är ju som Emil berättade att just den senare sången blev populär genom Öbarna och nu fick vi lyssna till en verkligen passande låt från just denna grupp ”Det är våren vänner” skriven av Jan Magnarsson som ju var ena delen av Öbarna.

Alf Robertsson är ju en vissångare som skrivit många fina melodier och nu framförde Emil ett par stycken,  ”Lasse och Marie” och ”En liten femöres kola”.

En annan visa som skrivits av Marianne Karlsson från Kungälv, fick vi lyssna till nu, ”Ge oss år tillbaka”. Den gjorde Christer Sjögren till en hit.

Lite udda melodier bjöds vi också på ”Kärringen min kan inte spela dragspel” och så en liten visa om en Snipa som hette ”Ella”. Texten berättade om hur man köpt en gammal snipa och satte den i sjön för att segla ner den till Stenungsund, men tyvärr började hon ta in vatten så hon hamnade på ett grund i Kyrkesund och till slut var det bara masten som stack upp. Lite sorgligt kan man tycka. Sista visan från Emil blev passande nog ”Kaffegöken”.

Berndt tackade honom varmt för ett jättefint program och han fick värmande applåder från oss alla. Lite information från Berndt fick vi också. Det går nu att anmäla sig till en endagarsresa till Halland den 25 april och vi fick veta att Veteranvetarna gått till final. Bra gjort! Vi önskar dem lycka till! Tre lyckliga vinnare fick kaffe och lott i vinst på inträdesbiljetterna och efter det kom kaffet och smörgåsarna fram på borden. Som vanligt blev det en trevlig samvaro innan det var dags att ställa i ordning för dansen och sedan ta sig hem i det fortfarande vackra vädret.

Mats Lennartz stod redan på scenen och väntade bara på att dansanta PRO:are skulle inta dansgolvet.

Lisbeth Samuelsson