Vårstart med underhållning

PRO Kungälv Idag var det vårstart för PRO på Kvarnkullen! Vädret var inte direkt vårlikt utan det var disigt och duggregnet hängde i luften, men det är ju bara januari, så vi får nog kanske ha lite vinter först innan vi kan börja längta till våren, men lite ljusare blir det ju varje dag ändå.

Stora salen såg inbjudande ut med tulpaner och videkvistar på borden och härligt nog kom runt 80 personer så det blev att sätta ut extra bord innan Berndt kunde hälsa alla varmt välkomna till denna första tisdagsträff för året. Ett särskilt välkommen till ett gäng härliga spelemän som bestod av Barbro, Inga-Lill och Leif som trakterade durspel, Erling på dragspel, Thomas på bas och så Sune på gitarr.

De startade upp med ”Drömmen om Elin” en härlig melodi och sedan blev det sång av Leif som sjöng ”När lyktor tänds på andra sidan bron” en melodi som ju alltid Sten-Åke Cederhök brukade sjunga.

Vi fick lyssna till härlig spelmansmusik där det fanns både schottis och snoa i repertoaren.

En sång till av Leif ”Ungmön på Kärringön”  blev det innan spelandet avlöstes av härliga historier om Karl och Osborne och några till.

En timma går fort när man lyssnar på härlig musik och det var verkligen duktiga musikanter som gästade oss idag. Sista visan blev ”Blå visan” där vi kunde sjunga med allesammans.

Varma applåder och ett stort tack från oss alla. Ett extranummer blev det, nämligen ”Inbjudan till Bohuslän” som ju nästan är vår signaturmelodi.

Mona-Britt tog nu över micken och presenterade vilka olika aktiviteter som startar upp nu igen. På vår hemsida www.pro.se/ Kungalv står allt som finns att välja på, när de startar o.s.v. Ni som har möjlighet, gå in där och kolla.

Efter dragning på lotteriet blev det kaffe med PRO-smörgås och alla lät sig väl smaka.

Eftersom det inte var någon dans idag kunde vi sitta i lugn och ro och prata en längre stund än vanligt.

Till slut var det dags att ta sig hem igen och det var nästan lite regnblandad snö i luften när vi traskade hem.

Lisbeth Samuelsson