Rikard Gustavsson hade sammanställt ett quiz. Foto: Lisbeth Samuelsson

Vårmöte med quiz

Pro Kungälv

Idag är det Vårdagjämning ! Igår kväll snöade det, så idag låg snön vit på marken. Det gnistrade vackert, för solen sken från en klarblå himmel. men det hade varit frost i natt så det tog sin tid innan det kändes som om det ändå gick mot något som man kan kalla vår. Pilfinkarna hade ändå en konsert i träden, så dom kände nog, att det trots allt händer något i naturen.

Denna lite udda vårdagjämningsdag hade PRO sitt tisdagsmöte som vanligt på Kvarnkullen. 

Idag skulle vi få gnugga våra geniknölar, för vi väntade besök av Rikard Gustavsson som sammanställt ett quiz för oss med 20 frågor.

Vi var väl inte så många som kom till Kvarnkullen idag, kanske berodde det på att det var en så vacker dag och då är det härligt att få vistas ute i stället.

Berndt hälsade de som trots allt kommit varmt välkomna till mötet idag och det inkluderade ju också Rikard.

Vi satte oss  tillrätta i lag om fyra personer, som skulle samarbeta, för att försöka klara att lösa alla de 20 frågorna.

Det var inte helt lätt, för det handlade om allt från landskapsdjur, landskapsblommor, avstånd mellan städer i Sverige, vilket århundrade som Martin Luther levde, när ett stort indianslag, Little Big Horne, ägde rum i USA och mycket , mycket mer. Han hade inspelad musik med sig också och då var det namnen på sångarna som han ville ha, inte heller det var helt lätt. Som sagt det var många kluriga frågor som vi skulle klara av att svara på, så det blev många pannor som lade sig i djupa veck.

Så var det dags för att se, om någon av lagen lyckas få ihop 20 rätt. Det blev det inte, men 17 rätt hade ett lag fått ihop, så det blev godis som belöning. Jätteduktigt gjort! Stort grattis!

Efter dragning på lotteriet blev det efterlängtat kaffe med smörgås. Vi tyckte nog att vi gjort oss betjänta av detta och det smakade  riktigt gott.

Det blev en hel del resonemang om svaren på frågorna mellan lagen, så det är väl så, att alltid lär man sig något på att vara med i en frågesport.

Tång och Co skulle spela till dansen idag och medan dom gjorde sig i ordning på scenen, gjorde vi oss beredda att ta oss hem igen. När vi kom ut var det ett underbart väder ute, riktig vårvinter med snön som smälte och solen som strålade från en fortfarande klarblå himmel. I eftermiddag kunde man nog sätta sig på en bänk och bara njuta av solen som värmde trots att de inte var så många värmegrader ute.

Till sista vill vi meddela att Vårfesten som vi skulle haft den 14 april tyvärr blivit inställd!

Lisbeth Samuelsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar