Arkivfoton

”Väldigt traumatiskt – barnen blev jätterädda”

På måndagen fick boende i ett bostadsområde en traumatisk start på dagen. En förvirrad kvinna slog sönder rutor i två hus efter att ha hoppat ut från andra våningen på sjukhuset.

Kungälvs-Posten berättade på måndagen om hur en kvinna hoppat ut från andra våningen på sjukhuset och stulit en bil. Kvinnan tog sig efter att ha lämnat bilen vid Kodemotet till ett bostadsområde.

Läs mer: Kvinnan hoppade ut från andra våningen på sjukhuset – stal bil

När kvinnan befann sig i bostadsområdet hade hon skrikit men också slagit sönder rutor på åtminstone två villor i området. För en av de drabbade familjerna med två tonårsbarn hemma blev det en traumatisk start på dagen när familjen åt frukost vid kvart över sju på måndagsmorgonen.

– Jag gick in i stora rummet och när jag vänder mig om så krossas rutan. Jag reagerar genom att gallskrika argt. Jag ser bara en skepnad av kvinnan som springer iväg barfota genom ett hål i vår häck och ner till gatan, säger mamman i familjen.

Hon larmade polis som snabbt kom till platsen och som fick använda pepparspray för att kunna ta med sig kvinnan tillbaka till sjukhuset. Kvinnan hade dock hunnit krossa en ruta till på en annan villa. Händelsen satte också spår hos de drabbade grannarna.

– Det var en väldigt traumatisk start på dagen. Barnen blev jätterädda och jag fick försöka trösta under tiden som jag själv försökte hålla ihop.

Under omständigheterna gick det ändå bra. En ruta krossades och en annan större ruta bredvid skadades och fick bytas ut men ingen person kom till skada.

– Vi har klarat oss bra. Men barnen kommer säkert att få någon reaktion i efterhand. Det var läbbigt, vi bor vi lite ensligt och ser inte in till grannen.

Kvinnan kunde omhändertas och fördes tillbaka till sjukhuset strax efter halv åtta på morgonen. Kvinnan är misstänkt för att ha krossat åtminstone två rutor i två olika hus.

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar