Vädjan i coronakrisen: ”Kom hit och jobba”

Vädjan till vårdutbildade att komma och jobba på Kungälvs sjukhus under Coronakrisen har fått stort genomslag.

– Vi har fått en otrolig respons, det är jättemånga som visat intresse, säger Malin Johanssson, HR-chef för sjukhusen i Väster.

På grund av utbrottet av coronaviruset som orsakar sjukdomen covid19 så förbereder Kungälvs sjuhus nu för att ta emot fler patienter. I en annons söker sjukhuset nu personal som kan förstärka vården tillfälligt. Både utbildad sjukvårdspersonal som tidigare jobbat inom vården och de som studerar till sjuksköterska eller läkare efterfrågas i annonsen.

– Både sjuksköterskor, undersköterskor och annan personal inom vård och omsorg har hört av sig, vilket känns väldigt bra. Det finns vårdpersonal i branscher där det inte är så hårt tryck just nu och som kanske kan gå in och jobba extra. Så som jag har uppfattat det så finns det arbetsgivare som är beredda att ge tjänstledigt om de själva inte har så stora personalbehov i den här situationen.

Stöd från företag

Beroende på bakgrund kommer arbetsuppgifterna att vara olika för dem som går in och jobbar extra på sjukhuset. Medan intensivvården kräver att personalen har erfarenhet av just intensivvård så krävs inte samma specialkompetens för att stärka upp på vårdavdelningar förklarar Malin Johansson.

– Vi kommer inte att inte att ta in personal på ett sätt som äventyrar patientsäkerheten och arbetsmiljön, men vi behöver mer personal framförallt i Kungälv och på Alingsås lasarett så alla intresseanmälningar är välkomna. Det finns en väldig uppslutning kring vården just nu och både sjukhusen och personalen får stöttning av företag som hör av sig och vill hjälpa till. Jag tycker att det känns positivt att när det gäller så gå alla ihop och hjälps åt i samhället, säger HR-chef Malin Johansson.

Här kan du som har vårdutbildning lämna intresseanmälan för extrajobb: Covid19 – vi behöver dig!

Anna Hedlund