Lasse Pettersson från Tjörn underhöll. Foto: Carin Kjellman

Underhållning på Tjörn-dialekt

Kareby  SPF  Seniorer

20 Mars 2018 (Vårens första blåsfria dag!) 5 grader varmt, solen skiner, fåglarna kvittrar och den grovkorniga mars snön har lämnat plats runt trädstammar och stenar åt en smal remsa grönt (mossa så klart!) där snödroppar och krokus tittar fram till glädje för oss vintertrötta människor.

Och så har Kareby SPF månadsmöte som, även det, alltid är en källa till nöje för medlemmarna. När sorlet tystnat och ordföranden Gösta Skölden fick chansen att göra sig hörd för att redogöra från styrelsemötet och annat, blev det dags för underhållning. Det var Lasse Petterson från Tjörn som stod för den, och det med besked! Högtalaren var en onödig pryl! Gamla goa låtar, däremellan berättelser om hur varje låt kommit till, och diktarnas bakgrund, tankar och levnadsöden som i vissa fall var både tragiska men också med en massa humor. Att Lasse berättade och sjöng på Tjörndialekt för höjde stämningen, många goa skratt!  Fast ett lexikon hade ….!

Kaffepaus, gemenskap och lottförsäljning. Ett månadsmöte till, i april, se´n Ålandsresan i maj, därefter en lång lat förhoppningsvis solig å varm sommar. Och ni som fyller pensionär i år, även de som ” tyngts” ner genom åren av att kånka hem pensionen och tänkt att anmäla sig fast det inte blivit av, sitt inte hemma å ”öggla” utan kom med i gemenskapen. Sammanhållning och kamratskap behövs mer än nånsin och det finns massor av i Kareby SPF.

Carin Kjellman

Relaterade artiklar
Fler artiklar