Underhållning av Peter och Erling

PRO Kungälv Vi kunde trots allt gå torrskodda till mötet idag! Igår fick vi uppleva ett vattenstånd som var högre än på väldigt, väldigt länge. Älven svämmade över på flera ställen så många fick vada ut och hämta sina bilar och folk fick sina källare fulla med vatten. Man undrar vad det är som händer med vår värld.

Trots allt blev vi riktigt många som hälsade våra gäster varmt välkomna till oss idag med varma applåder.

Det var Peter och Peter som skulle underhålla oss men av olika anledningar blev det Peter och Erling, det blev jättebra det också.

Peter introducerade deras program genom att välja att sjunga en ”Nu grönskar det” ur Bondekantaten av Johan Sebastian Bach. En vacker visa som passar väldigt bra en dag som denna när krokusarna sticker upp ur rabatterna runt om i Kungälv, så våren är på gång.

Efter denna sång följde en rad härliga visor såsom ”En visa från Grundsund”, Alf Robertssons ”I mina skor” och Lasse Berghagens ”En kväll i juni”.

Lite härliga historier hör ju till även i detta sammanhang så visst kom det sådana också, innan Peter fortsatte med ”I natt jag drömde” och ”Med dej i mina armar”.

Lite country är ju inte dumt så nu fick vi lyssna till bl.a. I´m crazy for loving you” och ”Stand by me”. Elvis musik är svårt att hoppa över så Peter hade även med honom i sitt program så ”Blue Suede Shoes” och “A Fool Such As I” kom I rask takt.

Sista låten från Peter blev “You rase me up” en underbar melodi som passar in I de flesta sammanhang.

Berndt framförde allas tack och det blev ett litet ex. nummer, en gammal välkänd melodi nämligen ”Silvermånen över bergen”. Stort tack till Peter och Erling för dagens underhållning.

Nu blev det som alltid kaffe och smörgås efter att dragningen på dagens lotteri ägt rum och några lyckliga vinnare vandrat iväg med ett paket kaffe var.

Dagen avslutade som vanligt med att våra dansanta PRO:are tog sig en svängom, idag var det Tång & Co. som spelade.

Lisbeth Samuelsson