Underhållning av ”Ale-Singers”

PRO Kungälv En vecka går fort, idag är det tisdag igen. Det har blivit ännu lite längre dagar men solen har lyst med sin frånvaro, även idag regnar det från en gråmulen himmel. Men på väg till Kvarnkullen stöter jag på en liten grupp med dagisbarn som har slagit sig ner på två bänkar tillsammans med sina dagisfröknar och ser ut att äta på något gott. De är klädda i färgglada regnkläder så de lyser verkligen upp den grå vardagen. Ordspråket att ”Det finns inget dåligt väder , bara dåliga kläder” stämmer verkligen. Barnen verkade trivas trots att det regnade.

Nu var det alltså tisdag igen och idag var det en PRO-Kör från Ale som skulle sjunga för oss. De kallade sig Ale-Singers.

Berndt hälsade dem varmt välkomna till oss och fram på scenen kom ett-20-tal sångare och musikanter med sin ledare Kurt Karlsson.

De stämde upp direkt och vi fick tillbringa en härlig stund med att lyssna på deras repertoar av både kända och okända sånger. ”Gå upp och pröva dina vingar” som ju Lasse Dahlqvist skrivit fick vara med i programmet samt flera melodier av Björn och Benny såsom ”Timmarna går fort när man har roligt” och ”Hej gamle man”.

En sång som Elvis framförde underbart på sin tid var ju ”It´s now or never” Den sången framförde nu kören med sin ledare Kurt Karlsson som solist. Bra gjort.

Nu blev det musik utan sång för nu kom den lilla underbara sången ”Drömmen om Elin” på dragspel, gitarr och munspel.

En liten sång som vi inte hört förut men som slog an till dagens problem med klimatet hade dom också i sin repertoar, den hette ”Ängens blommor”. En liten fin visa.

Sista låten blev, ”Vi möts igen”. Verkligen passande för det gör vi säkert. Stort tack för underhållningen idag från Berndt och oss alla.

Kören och vi andra bjöds nu på kaffe och smörgås och som vanligt smakade det jättegott.

Idag fick vi även besök av Claes Willig som leder Brazzeriet på Mimers. Han berättade om en kommande konsert på Mimers nämligen, Cabaré Mimer, som går av stapeln lördagen den 22 februari. Glöm inte detta.

Medan vi njöt av vår kaffestund hände det saker på scenen. Till dansen idag hade vi engagerat ett för oss nytt dansband nämligen Cedrix , och de höll på att sätta i ordning sina instrument för att om en stund bjuda upp till dans och det kom riktigt många idag, nästan 80 personer och dom verkade väldigt nöjda.

Lisbeth Marianne Samuelsson